Troba el teu habitatge a barcelona

¿Problemes per pagar el lloguer pel coronavirus? Aquests són els ajuts que promet el Govern

tucasa

tucasa

1
Es llegeix en minuts
Verónica Sedeño

La crisi del coronavirus està portant problemes sanitaris, socials, econòmics, productius i educatius en totes les escales. Quant als efectes del coronavirus en l’economia, són inquantificables. Les economies domèstiques, en molts casos, estan sent de les més afectades per l’avenç del coronavirus. Aquest és el cas de les famílies que estan perdent els seus llocs de treball i que, com a conseqüència, estan patint problemes per fer front, entre d’altres, al pagament del lloguer.

En aquest sentit, el Govern està ultimant mesures per ajudar els ciutadans que tinguin problemes per atendre el pagament del lloguer de les seves vivendes a conseqüència de la situació que travessa el país per la crisi del coronavirus i el decret de l’estat d’alarma.

PRESS_Cabecera_Responsive

Així ho va anunciar el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbano, José Luis Ábalos, que va manifestar la seva confiança que aquestes mesures es puguin aprovar en la reunió del Consell de Ministres de la setmana que ve. «Estem estudiant com ajudar les persones que es troben amb dificultats per pagar el lloguer i debatent les alternatives», va indicar el ministre en roda de premsa.

El ministre «va felicitar i va reconèixer» les iniciatives sobre la moratòria de pagaments del lloguer de vivenda que en els últims dies han llançat empreses del sector i bancs. «Em sembla un exercici molt positiu de responsabilitat social, de solidaritat i de lleialtat d’aquestes entitats amb els seus clients i llogaters», va destacar Ábalos.

Iniciativa privada

Notícies relacionades

Amb l’anunci de la pròxima aprovació de mesures per ajudar en el pagament de les rendes els llogaters, la situació econòmica dels quals es vegi afectada per l’actual crisi, l’Executiu atén una reivindicació que es venia formulant des de diferents sectors. Sobretot ja que en el paquet de mesures econòmiques aprovat dimarts passat hi va incloure ajornaments del pagament d’hipoteques.

Tan bon punt s’aprovin aquestes mesures, en els últims dies diferents empreses i entitats que lloguen pisos, com són Lazora i CaixaBank, ja han anunciat mesures perquè els seus inquilins puguin ajornar o condonar el pagament de rendes.