Troba el teu habitatge a barcelona

transacció

El Corte Inglés ven el centre de Francesc Macià a BCN per 151 milions

El 'family office' comprador destinarà les cèntriques instal·lacions a oficines

zentauroepp48896477 corte ingles f macia bertran190702122614

zentauroepp48896477 corte ingles f macia bertran190702122614 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El Corte Inglés ha venut l’immoble que ocupen els seus grans magatzems de Francesc Macià, a Barcelona, a una 'family office' (societat privada), per 151 milions d’euros, segons fonts coneixedores de l’operació. El comprador, que destinarà les instal·lacions a oficines, no ha revelat la seva identitat. 

Després de la venda, els grans magatzems continuaran operant en règim de lloguer per un espai de 18 mesos, període després del qual tancaran atesa la seva proximitat als que té a la Diagonal. Segons fonts de la companyia, es recol·locarà tots els empleats en centres comercials pròxims.

El centre de Francesc Macià, reformat entre el 2003 i el 2004, procedeix dels actius que va assumir El Corte Inglés després de la compra de Galerías Preciados i la seva venda no forma part del Projecte Green, pla posat en marxa per la companyia per desprendre’s d’actius immobiliaris no estratègics i retallar deute.

Notícies relacionades

"Es tracta d’uns grans magatzems petits i amb oferta limitada", han assenyalat les mateixes fonts. Segons consta a la pàgina web de la companyia, El Corte Inglés de Francesc Macià, ubicat al número 471 de la Diagonal, divideix la seva oferta comercial en sis plantes sobre rasant i soterrani. El motor del centre és el supermercat.

L’establiment va ser al seu dia un dels primers grans magatzems de la cadena Sears i després va passar al grup Galerías Preciados, fins que aquesta companyia va ser adquirida per El Corte Inglés el 1995, que va remodelar i va mantenir els 22 establiments de la que fins aleshores era la seva principal competidora.