Afectacions a Rodalies

Renfe posa fi al seu servei alternatiu de bus pel descarrilament d’un tren a Sitges

El transport per carretera ha cessat al restablir-se la circulació per una via entre Vilanova i Garraf

CONTEXT | Restablerta la circulació de trens entre Vilanova i Garraf per una via i a 30 km/h

FOTOGALERIA | Caos a Sitges després de restablir-se la circulació de trens

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

El servei alternatiu de bus que Renfe havia posat en marxa per cobrir els trams afectats pel descarrilament d’un tren Talgo a prop de l’estació de Sitges ha arribat a la seva fi aquest dimecres 16 d’agost al migdia.

Cap a les 12.30 h del matí, l’últim bus d’aquest servei a Sitges passava pel parc de Can Robert, on seguien arribant contínuament usuaris damnificats que es quedaven ja sense poder agafar l’aternativa gratuïta a la R2 Sud fins aquell moment interrompuda.

Precisament a aquella hora del migdia és quan s’ha restablert la circulació de trens entre Vilanova i la Geltrú i el Garraf per una via i a 30 km/h. Malgrat que el servei de busos alternatiu ha cessat, els retards en els trens i el desconcert entre els usuaris s’ha mantingut, agreujat si és possible, per no poder comptar sobtadament i sense previ avís amb el transport per carretera entre Castelldefels, Vilanova i Sitges.

Restablerta la circulació per una via

Els operaris d’Adif han explicat que des de les deu del matí s’ha restablert la circulació de trens entre Vilanova i la Geltrú i Garraf. Ara bé, els combois només circulen per una via i amb un màxim de velocitat de 30 quilòmetres per hora. 

Notícies relacionades

La Generalitat informa que a la línia R2 Sud circulen dos trens per hora i sentit entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders, amb parada a totes les estacions en sentit Barcelona. Al seu torn, entre Garraf i Barcelona circulen quatre trens per hora i sentit. Per als trens regionals, Rodalies Catalunya assegura que el servei és «l’habitual».

Si bé aquest dimarts la incidència va afectar els passatgers que tornaven del pont festiu d’agost, la mobilitat s’ha posat a prova aquest dimecres, dia feiner en què milers de persones utilitzen el transport ferroviari per desplaçar-se a la feina.

Temes:

Trens Rodalies