On Catalunya

Delta del Llobregat

Viladecans obre un nou centre d’informació al Remolar

Les obres han consistit en l’ampliació i reforma de l’edifici anterior, anomenat recepció Camping Toro Bravo, que s’ha adequat a la normativa vigent perquè pugui continuar desenvolupant les activitats

Viladecans obre un nou centre d’informació al Remolar

ayuntamiento de Viladecans

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans (Baix Llobregat) ha estrenat un nou centre d’informació renovat a l’Espai Natural del Remolar-Filipines, aquest diumenge 2 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial dels Ocells. La inauguració de l’equipament renovat es va fer amb la presència de l’alcalde, Carles Ruiz, i de la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Encarna García.

El punt d’informació municipal de l’espai natural del Remolar ha consistit en l’ampliació i reforma de l’edifici anterior, anomenat recepció Camping Toro Bravo, que s’ha adequat a la normativa vigent perquè pugui continuar desenvolupant les activitats d’acollida de visitants i de l’aula d’educació ambiental amb l’objectiu de «donar a conèixer la biodiversitat del delta del Llobregat», segons el consistori.

Les obres del nou equipament han consistit en la formació de serveis adaptats i un petit magatzem dins del cos principal existent, també s’ha substituït la coberta, s’han «millorat» els tancaments verticals, s’han substituït les fusteries existents i del porxo exterior i s’han adaptat els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda.

En la seva intervenció inaugural, l’alcalde, Carles Ruiz, va destacar que «la ciutat té una estratègia de protecció del patrimoni, i també de promoció de la biodiversitat, i aquest espai reflecteix les dues coses. D’una banda, tenim un patrimoni arquitectònic molt important, de gran valor, com la casa de Puig i Cadafalch, a més d’espais dels antics càmpings, i un espai natural amb unes característiques molt singulars».

Ruiz també va afegir que «la barreja i la possibilitat d’identificació amb el patrimoni i la protecció de la biodiversitat és un atractiu més perquè els ciutadans i ciutadanes puguin conèixer la ciutat i tot el que tenim, i ajudar també a construir la idea d’una Viladecans més sostenible, amb zero emissions el 2030 amb l’Agenda Urbana».

Informació sobre les rutes de l’espai natural

El nou espai de recepció i informació explica als visitants les tres rutes que es poden trobar a l’arribar a l’espai natural: la Pineda, els espais d’aiguamolls del Remolar-Filipines i els espais de la platja.

Quant a l’Aula del Remolar del nou equipament municipal, García va dir que «és un centre d’informació i acollida a les persones que ens visiten i, si algú té necessitats formatives, se l’atendrà».

Notícies relacionades

A l’espai natural, a més del nou centre d’informació, s’ha posat en marxa recentment una nova jugateca ambiental –la segona de Viladecans; l’altra es realitza al parc de la Torre-roja– on les famílies amb nens poden compartir estones de joc i experimentació.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Platges