Apagada massiva
Com conservar els aliments a la nevera en una apagada de llum com la d'avui

La Península Ibèrica -Espanya, Portugal i Andorra- s'ha vist afectada per una apagada massiva que ha deixat sense llum a milions de persones. A les llars dels afectats, els electrodomèstics deixen de funcionar, causant certes preocupacions.
Per exemple, els aliments que es troben a la nevera o el congelador poden sortir molt mal parats. En tractar-se d'una situació molt poc habitual, molts desconeixen què s'ha de fer amb aquests aliments davant una apagada de llum com la d'avui. Per això, CSA Seguridad Alimentaria ofereix alguns mètodes i consells per mantenir els nostres aliments en bon estat durant un tall d'electricitat.
Cal mantenir les portes del refrigerador i congelador tancades
Durant una apagada és important mantenir les portes del refrigerador i del congelador tancades durant el màxim temps possible. Si les obrim freqüentment, l'aire fred s'escaparà, pel que les temperatures dels aliments pujaran i les del congelador es descongelaran més ràpidament.
Segons els especialistes, una nevera tancada pot arribar a mantenir els aliments freds durant aproximadament quatre hores. En canvi, el congelador pot mantenir la temperatura durant 48 hores si es troba ple i 24 hores si està mig ple.
Utilitzar blocs de gel o gel sec
L'apagada d'avui s'està prolongant més del que s'esperava. Per això, es pot optar per utilitzar blocs de gel o gel sec per mantenir la temperatura del refrigerador i el congelador.
Els blocs de gel s'han de col·locar al refrigerador, mentre que el gel sec al congelador, ja que es pot mantenir-lo fred durant un període de 18 a 24 hores. És important seguir les instruccions de seguretat i manejar el gel sec amb precaució.
Agrupar els aliments
Un altre mètode senzill per tractar de conservar els aliments durant un tall elèctric és agrupar els aliments. En estar en contacte, aquests es mantindran freds durant un període de temps més prolongat. També es recomana col·locar els aliments més peribles, com carns i productes lactis, a la part més freda de l'electrodomèstic.
Quan hagi acabat l'apagada
Notícies relacionadesUn cop restablerta l'electricitat, és important revisar els aliments abans de consumir-los. Els que hagin estat a una temperatura superior a 4 °C per més de dues hores poden no ser segurs per al consum.
Abans de menjar qualsevol aliment afectat per l'apagada, és important tenir en compte l'olor que desprèn. Així com la textura i el color. Si es tenen dubtes sobre l'estat d'un aliment, és millor llençar-lo i evitar futurs problemes.
- Testimoni D’un casament secret amb una catalana a un matrimoni concertat al Pakistan: «He assumit que no em tornaré a enamorar»
- Reinvenció d’una icona La multimilionària reforma de l’hotel Arts
- Badalona Albiol denuncia la falta d’infraestructures que ha obligat a tancar les platges de Badalona: «En 11 anys no s’ha construït res»
- Catàstrofe mediambiental La gestió forestal, clau per evitar els incendis a Euskadi
- Històries de les Glòries (4) L’escalèxtric viatger de Porcioles
- Catàstrofe mediambiental Missatge al turista: «Extremadura és verda i tot continua igual»
- CAMPIÓ SÍ O SÍ Quan falten encara vuit GP, Márquez ha eliminat ja 16 dels seus 21 rivals al títol
- Energia Brussel·les encoratja els estats a assumir part de la inversió en xarxes elèctriques per alleujar la butxaca dels consumidors
- La relació de Catalunya i l’Estat La Diada deixa de ser un maldecap per al Govern espanyol
- MOTOGP Márquez imposa la seva llei allà per on passa