Intoxicacions

Perill: no mengis la pasta o l’arròs si fa més de 24 hores que són a la nevera

L’aliment clàssic de la cuina d’Espanya que és nociu per al pàncrees: ho diu un estudi

Això és el que has de menjar per viure més i millor

¿Què passa si menges arròs cada dia?

Si veus això a l’obrir un paquet de pasta, llença-la immediatament

Perill: no mengis la pasta o l’arròs si fa més de 24 hores que són a la nevera
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arròs i la pastasón aliments les sobres dels quals acostumen a guardar-se en tàpers per posteriorment reescalfar-les al microones. Per molt que aquesta mesura serveixi per evitar el malbaratament de menjar, la tecnòloga d’aliments Beatriz Robles ha alertat de les greus conseqüències que pot tenir aquesta pràctica en la nostra salut.

«No podem perdre el compte ni dels dies que fa que és a la neverani de les vegades que l’hem reescalfat», ha dit l’experta al començament de la seva intervenció en el programa Saber Vivir.

Com a màxim una vegada

Notícies relacionades

Tal com ha defensat Robles en el programa de salut i benestar presentat per Miriam Moreno, el menjar sobrant que guardem a la carmanyola «només l’hem de reescalfar una vegada».

A més, l’experta fa especial recalcament en el «cas paradigmàtic» de la pastai l’arròs, productes amb microorganismes com el Bacillus cereus, molt resistents a les temperatures elevades: «Amb els cicles de reescalfament podem fer que germinin les espores i comencin a aparèixer toxines a partir d’aquests bacteris, que ens poden produir una gastroenteritis», ha assegurat. «Aquest és un tema seriós, malgrat que [el menjar] tenia, en principi, una olor i un gust formidables», ha afegit.