Alimentació saludable

Galta, ‘carrillada’ o ‘carrillera’, l’aliment ple de col·lagen que rejoveneix i enforteix les articulacions

La proteïna més abundant al nostre cos ajuda també a enfortir els ossos i els músculs

receta-carrillera-con-salsa-espaola

receta-carrillera-con-salsa-espaola

1
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Tendra, melosa i saborosa. Així és el sabor de la suculenta galta, ‘carrillada’ o ‘carrillera’, una peça de carn que surt de les galtes o papades del porc o de les vaques i vedelles, i que, a més de suau i magra, està plena de col·lagen gelatinós, l’aliat perfecte per cuidar la pell i enfortir les articulacions.

«Les galtes són molt versàtils i tant et fan un arranjament com un plat elaborat– les escalfes i els afegeixes arròs o pasta tipus ‘puntalette’ i aigua o caldo calent i ho cuines fins que es facin–, o escalfades i ja està com a plat principal amb una bona guarnició –puré de patates, verdures saltejades, puré de pomes rostides–», explica el xef David de Jorge, més conegut com a Robin Food i ambaixador de les receptes de Dapsa, l’empresa especialitzada en la distribució de productes de triperia, especejament de carn de boví al buit i productes carnis de la millor qualitat.

Les galtes són perfectes per a guisats i coccions lentes per garantir els seus alts valors de col·lagen, la proteïna més abundant al nostre cos, veritable suport de les fibres del derma, que perdem sense remei per l’inexorable pas del temps.

El col·lagen ajuda també a enfortir les articulacions, ossos i músculs.

Notícies relacionades

«Per donar-los el toc festiu o exòtic, les pots tunejar, afegint-hi algunes espècies o herbes aromàtiques del teu gust i deixant que bullin perquè s’integrin bé», prossegueix Robin Food durant la presentació de la campanya de Dapsa ‘Les festes no són per passar-les a la cuina’, dirigida a oferir cassoletes de plats artesanals cuinats amb mim, paciència i coccions llargues.

Com acompanyar-les 

Per quedar de luxe, «res com servir les galtes amb molta gana i deixar-se de mil entrants que ho apaguen i fan que els teus convidats arribin al guisat amb poques ganes», avisa el xef. Les patates fregides o rostides al forn mai fallen, el puré de moniato o codony rostit «mola» i a l’hivern la millor guarnició és una amanida d’escarola amanida amb molts alls, mostassa, vinagre de Jerez, oli d’oliva verge extra i sal, recomana Robin Food davant d’una cassola amb aquesta menja ibèrica que a la meitat superior del país es coneix com a ‘carrillera’, a la meitat inferior se sol anomenar ‘carrillada’, i a Catalunya, galtes.