Els tres passos bàsics per fer la millor neteja de l’interior del teu cotxe

La tediosa tasca es pot simplificar sabent quins productes utilitzar per a cada part del vehicle i anant per ordre

Els tres passos bàsics per fer la millor neteja de l’interior del teu cotxe
1
Es llegeix en minuts

Netejar un cotxe per dins pot arribar a ser molt complicat si es vol fer bé i a fons. Però la tasca es pot simplificar sabent quins productes utilitzar per a cada part del cotxe. I, sobretot, anant per ordre i seguint uns passos bàsics.

El primer que cal fer és buidar el cotxe per complet, una tasca que en principi pot resultar avorrida, però que farà que sigui més fàcil netejar a fons el vehicle.

Després cal aspirar els seients i les estores dels reposapeus del terra, sense oblidar l’espai que queda entre els seients davanters ni la part del tablier on s’uneix amb el parabrisa. Per a això es pot utilitzar un aspirador d’un centre de rentat o gasolinera, tot i que serà més efectiu l’aspirador que tinguis a casa, millor si és dels de mà, portàtil, per arribar a tots els racons amb facilitat.

Sacsejar les estores

És millor extreure les estores del vehicle i sacsejar-les a l’exterior amb uns espolsadors abans d’aspirar-les perquè la neteja sigui més conscienciosa.

En tercer lloc, arriba el torn de la tapisseria: volant, sostres, seients, portes... i vidres. Per deixar tapisseria i vidres immaculats, res millor que aigua i amoníac en el cas de la tapisseria tèxtil i netejavidres comú per als vidres. Per a les parts no tèxtils, n’hi ha prou amb aigua i sabó líquid o qualsevol producte multiusos. També és útil utilitzar un netejador repel·lent de pols.

Notícies relacionades

Si hi ha taques de menjar, pot ser que no n’hi hagi prou amb un netejador comú i calgui utilitzar productes específics antitaques. En aquest cas, convé extreure la tela si és possible i rentar-la a la rentadora.

Neteja del compartiment del motor

Finalment, no estaria de més dedicar 15 minuts a netejar el compartiment del motor. Per a això, el primer que cal tenir en compte és que hem d’anar més amb compte amb un cotxe de gasolina que un dièsel. El mètode més senzill és amb una pistola d’aigua a pressió, com les que hi ha als centres de rentat o gasolineres.