Dietes
Per què la velocitat a què menges és important per no engreixar-se
Aquest truc serveix per als que estan intentant perdre pes, els que volen fer-ho pròximament o els que simplement desitgen seguir un estil de vida saludable

El ritme agitat de la vida diària sovint ens porta a menjar precipitadament, sense aturar-nos a assaborir els aliments que tenim al davant. Però, ¿sabies que la velocitat d’ingesta pot tenir un impacte significatiu en la teva salut?
A més que la mateixa tensió és negativa per a l’organisme, fent fins i tot que ens aprimem menys en les dietes que ens proposem, hi ha raons per les quals és positiu estar-se un temps significatiu a l’hora de menjar.
Experts en nutrició han revelat que menjar ràpid o a poc a poc afecta directament la nostra salut, ja que influeix en la manera com el nostre cos processa els aliments. La velocitat de la ingesta afecta l’alliberament d’hormones que regulen la sensació de sacietat i la gana.
Les persones que mengen ràpidament tendeixen a tenir sobrepès i nivells més alts de colesterol «dolent». Això es deu al fet que ingereixen fins a 200 calories addicionals sense adonar-se’n, cosa que contribueix a l’augment de pes. D’altra banda, aquells que mengen a poc a poc se satisfan abans ja que «enganyen» el cervell.
Sensació de sacietat
Els senyals de sacietat triguen de 5 a 20 minuts a arribar al cervell, així que menjar ràpidament pot portar a consumir més del necessari. A més, al menjar a poc a poc, l’alliberament de nutrients a l’intestí és més lent, fet que prolonga la sensació de sacietat i suprimeix la gana.
Notícies relacionadesUna experta d’una universitat anglesa va mirar de demostrar això amb el seu propi cos. Va menjar exactament el mateix en dos dies, però una vegada ho va fer molt lentament i en l’altra ocasió més ràpid. Els resultats van mostrar una resposta més significativa quan va menjar ràpidament, amb pics de glucosa en sang potencialment perillosos per a la salut.
Canviar l’hàbit de menjar ràpid pot resultar complicat però és el millor i hi ha trucs efectius per aconseguir-ho. Recolzar els coberts al plat entre mos i mos i mastegar més lentament són estratègies que ens poden ajudar.
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- Europa es resisteix als intents de Trump d’eliminar polítiques d’igualtat
- Pedra angular de la ciència biomèdica a Catalunya
- La caixa de ressonància ¿Qui dimonis és Kiko Veneno?
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- Joia arquitectònica La reforma de la plaça dels Àngels obre el debat sobre el futur de l’històric CAP del Raval
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Això és del que t’has d’acomiadar als 60 si vols ser més feliç