¿30 anys cotitzats? Aquesta és la jubilació que et correspon
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jubilació és una de les qüestions que més preocupacions i incerteses genera a la població treballadora. Com gairebé tots els tràmits que s’han de fer, la poca accessibilitat a la informació genera molts dubtes.

Per poder cobrar la pensió al complet, sempre s’han de complir dos requisits: tenir 65 anys i tenir cotitzats 36 anys. Si decideixes jubilar-te abans de temps, la quantia econòmica va reduint-se.

Notícies relacionades

Cal tenir en compte primer que per rebre una pensió has d’haver cotitzat un mínim de 15 anys. En aquest cas, rebries un 50% de la base reguladora. Amb 20 anys, un 62,6%. Amb 30, 86,32%. Només a l’arribar o superar els 36 anys, rebràs el 100% de la teva base reguladora.

En aquest sentit, és molt important calcular bé la base reguladora. Amb l’última actualització poden distingir-se dues maneres diferents d’obtenir-ho. La més senzilla és sumar les bases de cotització dels últims 25 anys i dividir-les entre 350. La segona, sumar la dels últims 29 i descomptar els 24 mesos amb cotitzacions més baixes.