Estiu

Crema solar | ¿Quin factor de protecció recomanen els experts?

Crema solar | ¿Quin factor de protecció recomanen els experts?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quin millor moment per anar a la platja i prendre el sol que durant els mesos d’estiu. Ja sigui el juny, el juliol, l’agost o fins i tot el setembre, les persones interessades a posar-se morenes i apujar algun to de pell s’exposen als raigs del sol durant hores i hores, i moltes vegades s’obliden d’anteposar la salut a altres motivacions estètiques.

Per sort, la tecnologia per protegir-se contra cremades o danys cutanis, amb les cremes solars com a principals abanderades en aquesta tasca, ha evolucionat molt els últims anys. Però, ¿realment en fem un bon ús?

Factors de protecció

L’error més freqüent que potser cometem a l’anar a la platja, la piscina o, simplement, prendre el sol és fer-ho amb un excés de confiança en els protectors solars. Aquest efecte es troba molt més en persones morenes, que creuen que amb el to fosc de la seva pell n’hi ha prou per aplicar només factors de protecció de 30 o 20. Com explica el portal Codi Nou, «que et costi més cremar-te no vol dir que tinguis més resistència als raigs del sol». De fet, malalties derivades d’aquest problema, com els càncers de pell, poden ser la conseqüència de diversos anys de prendre el sol.

Així doncs, si el que volem és assegurar la cura de la nostra pell i no exposar-la a aquests riscos, el millor serà apostar pel factor de protecció més alt, el de 50 (o 50+). D’aquesta manera, aconseguirem allargar al màxim l’‘escut’ sobre la nostra pell, tot i que, si es prefereix, també es pot optar per factors més baixos però aplicats amb més freqüència.

Freqüència d’ús

Notícies relacionades

Precisament, la freqüència d’aplicació és un altre gran problema, ja que molts banyistes només s’empastifen de crema tot just arribar a la platja i, a partir d’aquí, se n’obliden. Es pot destacar que amb l’aigua es pot perdre part de la loció, per la qual cosa resulta necessari aplicar-la més d’una vegada si hem d’estar exposats al sol durant hores. Segons l’esmentat mitjà, «els dermatòlegs recomanen aplicar-se protecció solar cada dues o tres hores».

Bronzejadors

L’últim error, potser no tan estès com els anteriors, passa per fer servir només bronzejador. Si bé és veritat que aquests productes poden tenir capacitat de protecció, aquesta no sol ser molt alta (al voltant de 15 o 20). Per tant, no s’han de confondre aquests els bronzejadors com a substitutius de la crema solar, així que recorda aplicar aquesta primer.

Temes:

Sol