El jutge del procés

El ‘tiktok’ viral del jutge Marchena als joves sense pla els divendres: que llegeixin sentències

El ‘tiktok’ viral del jutge Marchena als joves sense pla els divendres: que llegeixin sentències
1
Es llegeix en minuts

El president de la Sala Segona del Tribunal Suprem (TS), el magistrat canari Manuel Marchena, ha recomanat en to d’humor als joves que «volen buscar-li un nou sentit a la vida» i que «divendres no saben què fer» quedar-se a casa i posar-se a llegir sentències del Tribunal Suprem«Veuran com els canvia la vida», assegura.

«Seran millors persones i quan siguin grans, d’edat avançada com jo, diran: en la meva vida hi ha hagut dos moments, abans de posar-me a llegir sentències del Tribunal Suprem i que perdia el temps en el ‘botellon’, a la discoteca intentant lligar, i després, quan vaig descobrir la jurisprudència del Tribunal Suprem, la meva vida va canviar», afirma el ponent de la sentència del procés en un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes socials després de ser publicat a TikTok per la usuària @monica.gil.rodriguez.

El jutge suggereix que «tot el que sigui jurisprudència sistematitzada del Tribunal Suprem els pot ensenyar moltíssim». Insisteix dirigint-se als joves: «Vostès que creuen que han provat totes les sensacions de la vida, que han tingut l’eufòria pròpia de la joventut, estan equivocats».

Notícies relacionades

Marchena els insta a «llegir-se una sentència sobre la preterintencionalitat heterogènia i veuran el que els canvia la vidaJa no voldran tornar a sortir. Fins i tot –afegeix el prestigiós jurista–, si tenen una relació de parella estable, pensaran que en realitat divendres, en comptes d’estar llegint jurisprudència, estan fent una cosa inconfessable».

Les reaccions a les paraules de Marchena

Els comentaris a les paraules del jutge Marchena han tingut contestacions molt diverses a les xarxes socials. «Marchena, ¿no és millor pla llegir el Quixot en polonès?», «T’has passat», «De llegir com han tret la presumpció d’innocència a la meitat de la població ja canvio la meva vida», «Posats a fer, proposo portar les sentències estudiades al ‘botellon’ i comentar-les entre copa i copa», «¿Magistrat de l’Audiència Nacional o Pocholo?»; «Delicte d’odi» i «Dels pitjors consells que he sentit en la meva vida» són alguns dels comentaris dels internautes.