Posar la rentadora a 60 graus: el gir de rosca que molts desconeixen i deixa la roba com acabada de comprar

El botó secret de la rentadora que farà que netegi com si fos nova

¿Què pots fer perquè la teva rentadora deixi la roba més neta?

Posar la rentadora a 60 graus: el gir de rosca que molts desconeixen i deixa la roba com acabada de comprar
2
Es llegeix en minuts
M. R.

La rentadora és un d’aquests electrodomèstics de què mai podríem prescindir. No tothom ho sap, però sovint la bugada no surt com ens agradaria perquè la rentadora no és prou neta. Tot i que l’aigua sempre flueix per les canonades i el tambor, sovint s’acumula brutícia en els components, es diposita aigua i fins i tot es crea floridura.

Per aquestes raons, sempre és molt important mantenir la rentadora neta. No tothom ho sap, però netejar-la és molt senzill. N’hi ha prou amb seguir alguns consells pràctics perquè sempre funcioni a la perfecció. Netejar-la bé i a fons no només garanteix que funcioni bé, sinó que també ajuda que duri anys. Vegem com fer-ho.

Llavors poden acumular-se floridura i calç a la rentadora, cosa que pot perjudicar considerablement el funcionament d’aquest electrodomèstic indispensable. Afortunadament, no necessita detergents cars i potents per solucionar el problema, sinó un ingredient senzill que té a la seva cuina. Es tracta del vinagre de vi blanc.

Contra la calç i la floridura

Aquest amaniment, que utilitzem sovint a les amanides, és un excel·lent aliat tant contra la calç com contra la floridura. Per fer-ho, aboca una mica de vinagre en un polvoritzador i ruixa-hi una mica el cistell i la junta. Deixa-ho durant una hora i després aclareix-ho amb un drap amarat en aigua tèbia. El vinagre desinfecta i, per tant, elimina la floridura i també dissol la calç.

No et preocupis per la pudor del vinagre ja que desapareixerà immediatament, només trigarà uns minuts. A continuació, desmunta la safata i neteja-la a fons amb vinagre per eliminar les restes de detergent i brutícia. Finalment, aboca un parell de vasos de vinagre al tambor i un vas a la safata del detergent. Posa la rentadora en marxa i deixa que faci un rentat en buit a 60°C per eliminar la brutícia i la calç fins i tot dins de les canonades. Recorda també buidar i netejar el filtre una vegada cada quinze dies.

Així que, almenys una vegada al mes recorda realitzar aquestes operacions tan senzilles. Veuràs que la teva rentadora farà sempre la bugada de manera impecable.

Si no vols utilitzar detergent, pots recórrer a un remei natural com l’àcid cítric. Aquest últim també és molt útil en altres casos, concretament per rentar la rentadora al buit. És un pas que has de fer cada mes si vols assegurar-te que tingui una llarga vida i a més funcioni eficaçment.

Notícies relacionades

En els dos casos, eviti el bicarbonat de sodi, que no higienitza. Tampoc es recomana el vinagre, que a la llarga podria fer malbé les peces metàl·liques de la rentadora. En definitiva, no tots els remeis de l’àvia serveixen per al manteniment de la rentadora.

Aquests petits trucs t’ajudaran a estalviar en la factura de la llum en els complicats temps que vivim.