Neteja

¿Roba encara més neta? Els detergents de marca blanca més eficaços, segons l’OCU

El botó secret de la rentadora que et canviarà la vida: fa la funció d’assecadora

Detergent en tires: és el producte més innovador del 2023 per a la teva rentadora que ja arrasa

¿Roba encara més neta? Els detergents de marca blanca més eficaços, segons l’OCU
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com és habitual, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ajuda totes les persones indecises a decantar-se pels millors productes que poden utilitzar en les seves tasques domèstiques. Un dels principals dubtes que es presenten a l’hora de portar a terme la bugada és quin detergent és més eficaç per eliminar taques i deixar la roba neta.

Una anàlisi de l’OCU estudia quin és el millor (o els millors) producte d’entre els 38 detergents universals de rentadora estudiats, tots aptes tant per a peces blanques com de color.

Dos números u

Entre els candidats a posicionar-se com a millor detergent del mercat, l’OCU no s’ha pogut decantar per un de sol, així que l’associació ha seleccionat dos guanyadors. D’una banda, el Formil Ropa, un producte dels supermercats Lidl que es ven a 3,49 euros i és ideal per retirar taques de greix, i, d’altra banda, l’Expert Optimal Clean Frescor Alpino, de Carrefour, amb un cost de 9,25 euros i una gran varietat de colors contra els quals actua de manera eficaç. Així mateix, tots dos sobresurten per sobre de la resta pels seus «excel·lents resultats en blancor».

Cal destacar que, tal com estableix la mateixa organització, en general, tots els detergents analitzats obtenen bons resultats. «Són pocs els que tenen problemes d’enfosquiment del color de les peces i tampoc reabsorbeixen la brutícia de l’aigua de rentada», afirma l’OCU en una nota de premsa.

Blanquejants i peces de color

Notícies relacionades

Amb tot, l’organització recorda que els millors detergents per a roba blanca contenen blanquejants i els seus efectes poden afectar negativament la roba de color. Per això, tal com recomanen des de l’OCU, el millor a l’hora de posar la rentadora és separar les peces blanques de les de color.

Si no queda més remei que barrejar tota la roba durant la bugada, hi ha productes com les tovalloletes atrapacolor o antitransferència, que eviten que la roba més acolorida es destenyeixi i que el tint acabi a les peces més blanques.