Cuir suau

Com netejar sabates de pell girada

Com netejar plata

Així pots netejar monedes antigues, siguin de plata o no

Com netejar sabates de pell girada
2
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

La pell girada és un tipus de cuir suau i vellutat que s’utilitza generalment per a la fabricació de calçat i peces de vestir. A diferència d’altres tipus de cuir, la pell girada és particularment delicada i requereix una cura especial per mantenir la seva aparença i durabilitat.

És per això que netejar aquest tipus de sabates pot ser una mica complicat, ja que aquest cuir suau i porós pot tacar-se i embrutar-se fàcilment.

Notícies relacionades

Per netejar-les has de seguir una sèrie de passos:

  1. Primer, assegura’t que les teves sabates estiguin completament seques. Si estan humides, deixa primer que s’assequin a l’aire lliure abans de començar a netejar-les. Si estan molt brutes, pots utilitzar un raspall de pèl suau per treure’n l’excés de brutícia i pols.

  2. Un cop que les sabates estiguin seques i no tinguin brutícia superficial, utilitza un raspall de pèl suau per raspallar suaument la superfície de la sabata en la direcció del teixit. Això ajudarà a aixecar les fibres i eliminar la brutícia i les taques superficials.

  3. Si les sabates tenen taques o àrees més brutes, pots utilitzar una esponja específica per a pell girada per fregar suaument la taca. Frega la taca amb moviments circulars fins que desaparegui. Si la taca és particularment difícil, pots provar de fregar amb un raspall de dents suau.

  4. Si les teves sabates de pell girada estan molt brutes o tacades, pots utilitzar un netejador específic per a aquest tipus de teixit. Segueix les instruccions del netejador i aplica’l a la sabata amb un raspall de pèl suau. Aplica una petita quantitat de netejador de pell girada en un drap net i frega suaument la zona afectada. És important que no xopis la sabata, ja que això pot fer-la malbé. Frega la sabata amb moviments circulars fins que la surti tota la brutícia i després treu-ne l’excés amb un drap net i humit.

  5. Un cop hagis netejat les teves sabates de pell girada, deixa que s’eixuguin a l’aire lliure. No les assequis amb una font de calor directa, ja que això pot fer endurir el teixit. En lloc d’això, deixa-les assecar naturalment en un lloc fresc i ben ventilat.

  6. Quan les sabates estiguin completament seques, raspalla-les un altre cop amb un raspall de pell girada per aixecar-ne les fibres perquè es vegin suaus i vellutades. Si les sabates estan una mica aixafades o deformades, pots utilitzar un raspall per tornar-les al seu estat original i utilitzar boles de paper o de plàstic per aconseguir que la pell girada quedi estirada.

En resum, netejar sabates de pell girada requereix una mica més de cura i atenció que altres tipus de cuir. Amb les eines i productes adequats i seguint els passos anteriors, podràs mantenir les teves sabates de pell girada en perfecte estat durant molt temps.