Llar

El truc per netejar les persianes per fora sense jugar-t’hi el tipus

T’expliquem quina és la millor manera per acabar amb tota la brutícia dels llocs que et semblen inaccessibles

El truc per netejar les persianes per fora sense jugar-t’hi el tipus
1
Es llegeix en minuts
Judit Bertran

Hi ha feines de casa que són menys pesades que d’altres, però algunes sempre les deixem per al mes que ve i mai arriba el moment d’afrontar-les.

Una d’elles és netejar les persianes, ja que implica un gran esforç i un temps considerable de què de vegades no disposem. Per això, és important conèixer tots els trucs casolans que puguin agilitar aquesta feina.

¿Com netejar correctament una persiana?

De tota manera, no és el mateix netejar una persiana per fora que per dins, especialment si no tenim accés a la persiana per la part exterior. I també cal tenir en compte de quin material està feta la nostra persiana: fusta, PVC, plàstic, alumini... La naturalesa de cada persiana reclama un tipus de producte diferent.

D’altra banda, el color també serà determinant a l’hora de netejar, ja que el blanc, que és un dels colors més típics en aquest element, resulta una mica més dificultós.

Amb una mica de sabó neutre i aigua neta es pot treure brillantor a les nostres persianes independentment del seu material. Tot i això, quan la brutícia està molt enganxada, es poden utilitzar productes més específics (que no siguin abrasius) o utilitzar una netejadora de vapor.

Netejar la persiana per la part d’enfora

Si tenim accés a l’exterior de la persiana, la neteja és molt més senzilla: el primer pas és baixar la persiana de manera parcial perquè les làmines quedin obertes i tinguem accés a les ranures on s’acumula la brutícia.

A continuació, hem d’agafar un raspall de pues toves i netejar bé de dalt a baix per desfer-nos de la brutícia. Després de raspallar la persiana, l’hem d’aspirar tant per dins com per fora.

Així, després d’eliminar tota la pols, passem una baieta amb aigua i sabó neutre, d’esquerra a dreta i de dalt a baix. I, quan estigui ben neta, és important assecar-la utilitzant un drap de cotó i cal deixar-la desenrotllada per després netejar-ne l’interior.

Notícies relacionades

Si no tenim accés a l’exterior de les persianes la solució tradicional és obrir el calaix superior on s’enrotlla la persiana.

Haurem d’agafar una escala i amb un cub ple d’aigua i sabó anar netejant la part visible de la persiana enrotllada. A continuació, desenrotllem una mica la persiana fins que ja no veiem la part que hem netejat i traiem la brutícia del tros següent. Repetim el procediment fins que hàgim netejat la persiana completament.