Calendari litúrgic

És 15 de gener, però estàs traient els ornaments de Nadal abans de temps: aquest és el dia correcte

A la majoria de llars, les decoracions nadalenques es posen i es treuen seguint un criteri molt pràctic: quan es té temps per fer-ho. Però no per això és l’encertat

És 15 de gener, però estàs traient els ornaments de Nadal abans de temps: aquest és el dia correcte

Pexels / Gary Spears

1
Es llegeix en minuts

A la majoria de les llars, les decoracions nadalenques es posen i es treuen seguint un criteri molt pràctic: quan es té temps per fer-ho, sense importar el que digui el calendari. En aquest sentit, els dies més habituals per decorar l’arbre solen ser els del pont del desembre. Després, el pessebre, les garlandes i el Pare Noel es retiren el 7 de gener, just abans de tornar a la rutina o que els nens tornin a l’escola. Però el Nadal és en essència una festivitat anual en la qual es commemora el naixement de Jesús i, per tant, s’empara amb el calendari cristià. Si es fes cas al que diu, ens sap greu dir-te (i dir-nos a nosaltres mateixos) que estàs traient els ornaments abans de temps. Aquest és el dia concret (i correcte) per fer-ho.

Notícies relacionades

La tradició cristiana assenyala un dia molt concret al calendari perquè procedim a treure les decoracions de Nadal, sobretot les relacionades amb el naixement de Jesucrist, com és el pessebre. Si ets dels que es deixa portar per l’esperit nadalenc, la data que et direm t’agradarà. En canvi, si ets de les persones que ja està farta i fins i tot l’espanta que torni a ser el desembre, recomanem que t’omplis de paciència.

Aquest és el dia correcte per treure la decoració nadalenca

Tot i que el Nadal hagi acabat, la tradició diu que el pessebre no s’ha de retirar fins al dia de la Candelera. És a dir, el 2 de febrer. El motiu rau en el fet que aquest dia se celebra en el calendari litúrgic la presentació de Jesús al temple de Jerusalem, segons recullen les Escriptures. D’aquesta manera, es porta a terme la purificació de la Verge Maria després del part seguint la llei de l’època. Amb aquesta es tanquen les festes de la primera infància de Jesús i, si seguim la tradició, a partir d’aquest dia podrem guardar el pessebre a la capsa.

Temes:

Nadal