Trucs infal·libles

Com netejar les taques de cera d’espelma d’estovalles, roba i mobles

És molt habitual comptar amb aquests elements decoratius sobre la taula durant els àpats de Nadal

Com netejar les taques de cera d’espelma d’estovalles, roba i mobles

123RF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les espelmes són un dels elements imprescindibles durant els àpats de Nadal. Malgrat això, aquest component decoratiu presenta un gran inconvenient: la dificultat de treure les taques de cera quan es fon.

Quan aquesta substància cau sobre una peça de roba o les estovalles pot fer malbé el teixit, a més de provocar reaccions hipersensibles en persones al·lèrgiques. Per això, és important netejar les taques de forma adequada i respectant les instruccions del fabricant.

Raspar amb una targeta o un ganivet

La manera més fàcil i intuïtiva de treure la cera de segons quines superfícies és fer servir una targeta de plàstic o un ganivet per raspar la taca. Aquesta via és recomanable si es pot fer ràpidament i sempre que no es faci malbé el teixit o material sobre el qual ha caigut la cera.

Utilitzar el congelador

Tot i que es tracta d’una estratègia menys coneguda, potser aquesta sigui una de les formes més eficients per aconseguir treure la cera que ha caigut sobre la roba o altres superfícies. Consisteix a aprofitar el fred del congelador per endurir la substància i poder-la treure amb més facilitat. Així doncs, ja sigui introduint la peça de roba en qüestió al congelador o aplicant glaçons de gel sobre el moble, s’aconseguirà netejar ràpidament la taca.

Sotmetre la calor

Contràriament al truc anterior, aplicar calor també pot servir per netejar la cera de les espelmes. La forma més fàcil d’aconseguir-ho és utilitzar una baieta mullada en aigua calenta, tot i que hi ha altres vies com ajudar-se d’un assecador fins i tot una planxa a baixa temperatura. Així doncs, desfent la cera es facilita el procés per treure la taca.

Aplicar vinagre o alcohol

Les dues substàncies són realment útils a l’hora de treure les taques de cera. Mentre que el vinagre blanc barrejat amb aigua és ideal per netejar el terrade vinil i fusta sense destenyir el material, l’alcohol fa el mateix amb la roba.

Productes de neteja

L’última de les alternatives per netejar la cera d’espelma consisteix a recórrer a mètodes tradicionals com l’ús de productes de neteja. Al seu torn, combinar aquests mètodes amb alguns d’esmentats anteriorment, com la raspadura, pot contribuir a treure les taques més fàcilment de qualsevol superfície.