¿Com treure la pudor del cubell d’escombraries de forma barata i senzilla?

¿Com treure la pudor del cubell d’escombraries de forma barata i senzilla?
2
Es llegeix en minuts

Les escombraries de les vivendes solen generar molta brutícia i pudor. I el cubell on solem llençar la brossa del rebuig normalment manté l’olor nauseabunda, per molt que el netegem.

Per intentar mitigar aquesta pudor, les empreses fabriquen bosses perfumades. I una solució a aquest problema, a més de les bosses perfumades, és treure les escombraries amb freqüència, sobretot a l’estiu.

Notícies relacionades

Però a les llars on viuen una o dues persones és difícil llençar cada dia les restes orgàniques, que són les que generen més mala olor.

Si és el teu cas, et donem uns trucs per netejar el cubell i que no faci pudor:

Lleixiu

El lleixiu és un desinfectant potent que, a més, es caracteritza per la seva forta olor. Al mercat pots trobar lleixius amb sabó o perfumats, de manera que l’olor serà més suau i agradable. Netejar la galleda cada dia amb aquest desinfectant farà que les escombraries ja no facin més pudor.

Vinagre

El vinagre és el producte estrella per netejar, desinfectar, treure taques difícils de la roba, la rentadora, desembussar... Serveix per a pràcticament qualsevol cosa. A més, dona brillantor al cabell i deixa la plata impecable. I, com no, rebaixat amb aigua també serveix per desinfectar i treure la pudor del cubell d’escombraries.

Bicarbonat de sodi

Si s’empolvora al fons del cubell o sobre les escombraries, el bicarbonat sòdic eliminarà la pudor que generen les escombraries. El procediment és simple: l’escampes sobre les escombraries i després el treus o, un cop buit, neteges el fons del cubell amb bicarbonat i aigua. També pots deixar el bicarbonat al fons del cubell net perquè absorbeixi la pudor i la humitat.

Tovalloletes per a l’assecadora

El mètode és simple: n’hi ha prou amb col·locar al fons de la galleda una tovalloleta humida d’aquestes que es compren en qualsevol supermercat o drogueria perquè la roba faci bona olor quan es fica a l’assecadora. Fins i tot es pot reutilitzar una tovalloleta ja utilitzada en cas que l’olor no sigui massa forta. Això sí, convé que estigui perfectament seca perquè no es quedi enganxada.

Arena de gat

La funció de la sorra de gat és, precisament, absorbir la humitat de les orines dels felins i la pudor de les seves deposicions, tant líquides com sòlides. És per això que posar una mica de sorra al fons de la galleda d’escombraries evitarà que agafi humitat i pudors. Convé, això sí, canviar la sorra una vegada a la setmana o quan estigui molt humida.