Aturats sense aire condicionat

Una avaria deixa 200 passatgers del tren Barcelona-Salamanca durant gairebé dues hores a 40ºC

Una avaria deixa 200 passatgers del tren Barcelona-Salamanca durant gairebé dues hores a 40ºC
1
Es llegeix en minuts
EFE

Una incidència en una catenària sembla ser la causa d’una parada de dues hores que ha deixat una mica més de 200 passatgers del tren Alvia Barcelona-Salamanca parats a ple sol, a prop de 40 graus, a la localitat de Santa Olalla de Bureba (Burgos), a uns 20 quilòmetres de la capital.

Fonts de Renfe han atribuït l’avaria a una caiguda de tensió en la línia que ha deixat sense servei al comboi, que no només ha quedat detingut enmig del camp, sinó que ha perdut l’aire condicionat.

Portes tancades

Segons dos viatgers del tren, les portes s’han mantingut tancades inicialment, mirant de preservar la fresca de l’aire condicionat restant, però finalment han obert i han pogut sortir a respirar.

Al lloc de l’incident s’han personat agents de la Guàrdia Civil per controlar la situació i s’han pres precaucions per distribuir aigua entre les persones més vulnerables a l’espera de rebre subministraments.

La companyia ha informat els viatgers que podrien fer transbord a altres transports, principalment a Burgos, tot i que la primera opció ha sigut la que un tren els pogués recollir per prosseguir amb el recorregut.

Sortida de Sants

Notícies relacionades

El tren havia sortit de l’estació de Barcelona-Sants cap a les 9.30 del matí i a les 15 hores havia efectuat parada a Miranda d’Ebre (Burgos), tot i que a les 15.45 hores, poc abans d’arribar a l’estació de Burgos, el tren s’ha parat al baixador de Santa Olalla de Bureba, a uns vint quilòmetres de Burgos.

Segons la Guàrdia Civil, a les 17.40 un centenar de passatgers han continuat el viatge cap al seu destí en un altre tren, 15 més han prosseguit camí en un segon tren, mentre que la resta han arribat al seu destí final en autobusos o cotxes particulars.