Seguretat viària

Nou avís de la DGT sobre una cosa molt habitual que fem al conduir a l’hivern

Un recurs per preservar-se de les baixes temperatures que pot sortir molt car per una possible infracció de trànsit

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb la pròxima arribada de l’hivern i el conseqüent descens de les temperatures, alguns conductors prefereixen no desprendre’s de l’abric al trobar l’interior del vehicle amb un ambient gèlid, sense temps encara perquè la calefacció hagi fet efecte. Un recurs per preservar-se dels rigors hivernals que pot sortir molt car per una possible infracció de trànsit. 

El motiu és que la capa embuatada de l’abric pot dificultar la maniobrabilitat al volant i rebaixar l’eficàcia del cinturó de seguretat en cas d’un impacte.

D’aquesta manera, la Direcció General de Trànsit (DGT) recomana recórrer exclusivament a la calefacció del vehicle i prescindir d’elements embuatats com els abrics per a un rendiment òptim al volant.

Notícies relacionades

El grau en què perjudica el conductor, la seva seguretat i el seu correcte acompliment al volant queda a criteri de l’agent de l’autoritat si es produeix un accident, ja que de cap altra manera la normativa no contempla una sanció pel fet de portar abric mentre es condueix. 

Si el policia considera que ha implicat un risc afegit o que ha pogut dificultar una correcta conducció, el cost de la multa pot ser de fins a 200 euros.