Superen els nivells prepandèmia

Les morts en autopistes i autovies creixen el 30% respecte al 2019

  • La DGT està treballant en un nou catàleg de senyals viaris, ja que volen tornar a rellançar la campanya de conscienciació «A la carretera no estàs sol»

  • Aquests són els punts negres de l’autopista AP-7 de Catalunya

Les morts en autopistes i autovies creixen el 30% respecte al 2019

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
EFE

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ha apuntat aquest dimecres que la mortalitat en accidents a les autopistes i autovies ha crescut el 30% des de començament d’any respecte al 2019, any previ a la pandèmia i a les restriccions a la mobilitat que va portar.

Navarro ha ofert aquesta dada en la intervenció durant l’entrega del premi nacional de l’empresa Acex, que guardona projectes que ajuden a la millora de la seguretat viària dels treballadors encarregats del manteniment de les carreteres.

Un acte en què ha defensat el manteniment i la conservació de les carreteres com un dels pilars que diferencia un país desenvolupat d’un en vies de desenvolupament i ha destacat que, en els 18 anys que fa que se celebra aquesta gala, s’han reduït les morts a la carretera gairebé un terç.

Més mortalitat que fa tres anys

Així doncs, Navarro ha expressat preocupació per l’increment de la mortalitat en gairebé el 30% en autopistes i autovies des de començament d’any respecte a les xifres del 2019.

Ho ha denominat com a «desconcertant», ja que en anys anteriors el normal era que la mortalitat creixés en carreteres convencionals i no al revés, per la qual cosa han de fer exhaustius estudis de la situació. «L’únic que es pot fer és arremangar-se, posar el problema a sobre de la taula i treballar-lo», ha comentat.

Notícies relacionades

També ha recordat que la DGT actualment està treballant en un nou catàleg de senyals viaris i que volen tornar a rellançar la campanya de conscienciació «A la carretera no estàs sol», que posa el focus en els treballadors encarregats de mantenir les carreteres.

«La conservació és el que demostra el nivell cívic d’una societat i a Espanya en podem estar orgullosos», ja que com ha afegit, «disposem al país d’una xarxa de carreteres molt bones».

Temes:

Trànsit