Així pots consultar i notificar els avisos de radars des de Google Maps

L'aplicació també indica l'última vegada que s'ha verificat la ubicació de la càmera, perquè l'usuari pugui valorar la credibilitat del missatge

zentauroepp39502105 google maps190618192525

zentauroepp39502105 google maps190618192525

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Des de principis de mes ja està disponible a Espanya –i en un total de 40 països– la funció d’avisos de radar en l’aplicació de navegació Google Maps. Aquesta utilitat facilita als usuaris calcular quina ruta és la més adequada i conèixer la posició delsradars, i avisar també la resta de conductors.

Aquesta nova funció s’afegeix a la secció d’"afegir incidències" al mapa que ja comptava amb els avisos de col·lisió i retencions. L’aplicació també indicarà els límits de velocitat al circular amb el mode de navegació en funcionament i avisarà verbalment amb l’aproximació a un radar mòbil.

Els radars es mostren a través d’una icona rodona de color taronja amb una càmera de velocitat, que es mostra sobre el mapa. És possible notificar tant els radars fixos com els mòbils, tot i que la DGT ha advertit que revelar la posició exacta d’un radar mòbil seria il·legal.

Les localitzacions de radars mòbils i la resta d’incidències disponibles s’estableixen manualment pels mateixos usuaris i després ho notificaran a la resta dels que naveguin amb l’'app' fins a la pròxima modificació.

Passos per afegir un radar

Per afegir la informació de trànsit pertinent, primer és necessari ubicar-se en el mode de navegació a Google Maps escrivint una direcció i, després d’haver escollit la ruta, s’ha de prémer les indicacions, o el botó blau d’'Anar' en la pantalla principal de Google Maps, a 'Començar'.

Durant el mode de navegació, es pot accedir de manera directa a través de la icona del globus de diàleg '+' que és la tercera icona cap a baix a la dreta, o per la llista de menú d’ajustaments i després seleccionant la icona del globus d’'Afegir incidència al mapa'.

Notícies relacionades

Després d’això, s’ha de seleccionar un dels tres tipus d’informes que es desitgi notificar, ja sigui una col·lisió, una retenció o un radar mòbil.

Finalment, si se selecciona aquesta última opció, l’aplicació començarà a afegir l’informe al mapa, però apareixerà una finestra de curta durada de 'Desfer' per a l’opció de cancel·lar l’enviament de l’informe.