A SABADELL

Detingut un examinador de permisos de conduir que venia els aprovats

El funcionari exigia entre 250 i 400 euros als alumnes, que en ocasions no s'arribaven ni a examinar

L'arrestat feia la proposta a immigrants de més de 30 anys que havien suspès en altres ocasions

zentauroepp4382064 sta cristina d aro   operacion retorno  escalonada en girona171015143442

zentauroepp4382064 sta cristina d aro operacion retorno escalonada en girona171015143442 / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d'Esquadra han detingut un un funcionari de la Direcció Provincial de Trànsit de Barcelona que era examinador en les proves pràctiques per obtenir el permís de conduir i que aprovava els aspirants a canvi de diners, sobretot a persones que havien suspès en altres ocasions.

Segons la policia autonòmica, l'examinador, adscrit a l'oficina local de Sabadell (Vallès Occidental), demanava als alumnes entre 250 i 400 euros a canvi d'aprovar la prova pràctica. Els agents han acreditat que aquest any sembla que han aprovat per aquest mètode un total de 10 alumnes, tot i que no descarten que siguin molts més, ja que el detingut sembla que va examinar més de 2.500 alumnes el 2017.

Denúncia d'una autoescola

Agents del Grup d'Investigació i Documentació (GRD) de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació quan la mateixa Direcció de Trànsit de Barcelona el va informar de les sospites després de rebre la denúncia d'una autoescola que alertava de les presumptes irregularitats que s'estaven produint per un treballador de l'oficina de Sabadell.

Els investigadors van comprovar que el detingut exigia una quantitat econòmica als aspirants a obtenir el permís de conduir si volien ser declarats aptes en la prova de control d'aptituds en vies obertes, és a dir, enl'examen pràctic de conduir. Segons la policia autonòmica, en algun cas l'alumne ni tan sols va arribar a fer la prova i va ser declarat apte per l'examinador.

Selectiu amb les víctimes

La investigació va revelar que el funcionari, de 58 anys, era selectiu amb els alumnes a qui feia la proposta, ja que la gran majoria eren persones immigrants, de més de 30 anys i que s'havien presentat més d'una vegada a la prova sense èxit. Normalment els abordava el mateix dia de l'examen i els demanava els diners a canvi d'obtenir l'aprovat.

Notícies relacionades

Per aquests fets els mossos el van detenir com a presumpte autor dels delictes de suborn, prevaricació i falsificació documental, la quantitat dels quals haurà de determinar la investigació, ja que fins ara han documentat 10 casos, tot i que noes descarta que n'hi hagi molts més perquè el funcionari va examinar l'any passat més de 2.500 alumnes.

L'arrestat va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell el dia 26 d'abril i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars. Els Mossos d'Esquadra han informat que la investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions o detencions.