Referèndum

Milers de persones es manifesten a Terrassa pel referèndum de l'1 d'octubre

El PSC denuncia atacs i pintades a la seva seu

foto 3258106

foto 3258106

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ACN / TERRASSA

Milers de persones surten al carrer a Terrassa per segona vegada en una setmana per defensar “la democràcia i les institucions catalanes”. A una setmana de l'1 d'octubre, els egarencs han volgut demostrar que volen votar en el referèndum “per decidir el futur de Catalunya”, i han deixat clar que no faran “ni un pas enrere” i que diumenge que ve votaran “per dignitat”.

La manifestació, organitzada a tot Catalunya per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, ha volgut ser una jornada “festiva, transversal i participativa” per denunciar l'ofensiva de l'Estat espanyol contra el referèndum. L'anomenada Marató per la Democràcia ha sigut un èxit rotund a Terrassa, on més de 3.000 persones han sortit al carrer per reivindicar-se, segons recull Nació Digital.  

En aquest context, el Raval de Montserrat va ser un dels principals punts de concentració, on els més matiners van preparar el material per a la “encartellada massiva” i van elaborar a mà desenes de pancartes. Les gralles també han sigut protagonistes, que han ressonat durant tot el matí i han marcat el ritme de la que els participants consideraven una “nova jornada històrica”.

Al seu torn, els participants acompanyaven amb consignes reivindicatives a favor del referèndum i del dret a decidir, amb frases com “Votarem, votarem”, “fora les forces d'ocupació” i “els carrers seran sempre les nostres”, les més repetides. A més de les proclames, també es van escoltar himnes i cançons, entre les quals destacaven ‘Els segadors’, ‘L'Estaca’ o l'emblemàtica ‘Passi-ho bé i fins l’any que ve’, entre d'altres.

Atacs a la seu del PSC

El PSC de Terrassa ha denunciat atacs i pintades a la seva seu, situada al carrer de la Rasa. Els atacs es van patir dijous passat, quan cap a les deu un grup de persones van enganxar cartells a la seva façana favorables al referèndum i a favor de la independència, i quatre individus van escriure ‘Putos fatxes’, van dibuixar una esvàstica a la porta i van trencar el vidre amb un martell.

El grup socialista lamenta aquest “atac vandàlic realitzat per uns individus que no representen l'esperit pacífic i cívic de la gran majoria que legítimament es mobilitza aquests dies”, i afegeix que “suposa una agressió no només a un partit polític, sinó als valors democràtics i de llibertat en els quals tots volem viure”.

Notícies relacionades

D'altra banda, fa una crida a la “calma i el diàleg” i avisa que “la greu situació que estem vivint no se solucionarà amb repressió ni amb agressions d'aquest tipus”.

Més notícies de Terrassa