La UPC de Terrassa i Cohitech produeixen compreses higièniques de cotó natural

Aquests nous productes són igual d'absorbents que els convencionals i eviten riscos en pells sensibles

Feliu Marsal, director d’Innotex Center.

Feliu Marsal, director d’Innotex Center.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Terrassa

L'Innotex Center de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Cotton High Tech (Cohitech) desenvolupen una innovadora tècnica de tractament i disposició en l'estructura de les fibres de cotó, clau perquè l'empresa catalana aconsegueixi fabricar compreses i tampons higiènics 100% de cotó natural i amb el màxim nivell d'absorció.

Amb aquesta innovació tecnològica, l'equip de treball universitat-empresa ha aconseguit obtenir compreses i tampons higiènics amb la mateixa eficàcia que els existents actualment en el mercat, els quals són fabricats a base de productes químics i productes derivats del petroli.

Entre aquells productes hi ha viscosa, polímers procedents del petroli i additius químics que en pells sensibles poden generar al·lèrgies, irritacions i picors. Per això, Cohitech, empresa nascuda a Balsareny el 2006, fa anys que fabrica productes 100% de cotó natural que redueixin aquests riscos.

Ara ho ha aconseguit amb la col·laboració dels investigadors de l'Innotex Center de la UPC. Les anàlisis comparatives que s'han realitzat en el laboratori entre aquests nous productes fabricats íntegrament amb cotó i els convencionals fabricats amb material sintètic superabsorbent mostren una eficàcia equivalent.

La clau de la millora d'aquests productes, sense utilitzar cap producte químic ni derivat del petroli, recau en la disposició reològica de les fibres de cotó i en els canvis aplicats en el procés de fabricació, totalment mecànic i en el qual no intervé cap colorant ni additiu. “Es tracta de fabricar una estructura no teixida, a base de cotó pur que actua com a nucli absorbent de les compreses i els tampons”, explica Feliu Marsal, director d'Innotex Center.

Notícies relacionades

Ramón Vendrell, gerent de Cotton High Tech, afegeix que “hem aconseguit el que moltes dones necessiten: una sèrie de productes 100% naturals per a la seva higiene íntima igual d'eficaços que les convencionals, però amb el valor afegit que no generin problemes de salut. A més, el seu procés de fabricació és sostenible i no contaminant”, explica Vendrell.

Més notícies de Terrassa