NOU FORMAT

La Copa Davis 2021 es repartirà en tres seus

Innsbruck i Torí es repartiran amb Madrid l’organització de la fase final de la competició. La reestructuració suposa un intent de l’ITF i Kosmos per millorar la primera edició jugada el 2019 a la Caja Mágica.

La Copa Davis 2021 es repartirà en tres seus
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Madrid, Innsbruck i Torí seran les seus de les Finals de la Copa Davis 2021, que se celebraran del 25 de novembre al 5 de desembre, segons ha anunciat aquest dilluns la Federació Internacional de Tennis (ITF). Cadascuna d’aquestes ciutats acollirà dos dels sis grups del torneig en la primera fase. En les rondes eliminatòries, la ciutat italiana i l’austríaca tindran un partit de quarts de final cadascuna, mentre que a Madrid es jugaran dos quarts de final, les semifinals i la final.

Les eliminatòries a la capital espanyola, que va allotjar la primera edició del nou format de la competició el 2019, es disputaran sobre pista dura al Madrid Arena de la Casa de Campo, mentre que l’Olympia-Halle d’Innsbruck i el Pala Alpitour Arena de Torí seran les altres dues seus. El format del torneig serà d’11 dies i amb el repartiment de seus els organitzadors asseguren un millor el calendari i horaris de la competició, una de les queixes dels tennistes en la primera edició guanyada per Espanya, a més de permetre un públic més ampli.

Igualtat de pistes

Notícies relacionades

Les tres seus seleccionades tenen condicions de joc similars amb bones connexions de transport i una sòlida infraestructura general. Cada estadi acollirà la selecció local en la fase de grups. Espanya, a Madrid; Itàlia a Torí i Àustria a Innsbruck. «Estem molt emocionats de portar les Finals de la Copa Davis a Innsbruck i Torí. Les dues ciutats van presentar ofertes impressionants que no només prometen una experiència de classe mundial per als jugadors i els aficionats, sinó que també inclouen mesures estrictes per garantir la salut i la seguretat de tots els assistents», ha valorat Albert Costa, director de la competició. L’any passat, la segona edició de la nova Copa Davis organitzada per Kosmos, el grup empresarial de Gerard Piqué, no es va celebrar per la pandèmia del coronavirus.

Sense Caja Mágica

Per als organitzadors i l’ITF era important trobar dues ciutats europees que estiguessin ben connectades amb Madrid, amb condicions de joc similars, per proporcionar una transició fluida per als jugadors que viatjaven des d’altres llocs. En aquesta segona edició Madrid continuarà sent la seu principal de la competició, tot i que l’escenari del torneig s’ha traslladat de la Caja Mágica, on es va jugar el 2019, al Madrid Arena de la Casa de Campo.

Temes:

Copa Davis