Agassi aconsella gratis

L'excampió nord-americà convenç Novak Djokovic i prolongarà a Wimbledon el treball com a assessor iniciat a París

lmendiola38713951 tennis french open roland garros paris france june 2170603170826 / GONZALO FUENTES

lmendiola38713951 tennis   french open   roland garros  paris  france   june 2170603170826
lmendiola38714862 topshot   serbia s novak djokovic returns the ball to argent170603165518

/

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Va aparèixer com si fos el Messies. Novak Djokovic el va veure a la pantalla de la central Philippe Chatrier. Andre Agassi es va asseure a la llotja del tennista serbi, sigil·losament. Era el segon set i el marcador estava 4-3 per al campió de Roland Garros. «No sabia que vindria perquè el nostre compromís d’estar junts s’havia acabat el dia abans. Ell  tenia altres compromisos», va revelar Djokovic.

«Em va encantar veure’l. La seva presència és una inspiració i aprecio que hi fos, amb el meu equip», va explicar l’exnúmero 1 mundial, que confia mantenir la seva col·laboració «molt de temps». Inicialment Agassi només pensava estar uns dies amb Djokovic. Tots dos volien conèixer-se abans de prendre una decisió. Seguiran treballant, tot i que de forma diferent de com ho fan altres superentrenadors com Lendl amb Murray, Chang amb Nishikori Moyà amb Nadal, entre d’altres. Agassi serà a Wimbledon (del 3 al 16 de juliol) i en altres grans tornejos, però sense el treball del dia dia. Els seus altres compromisos i la família no l’hi permeten. «No el necessito per al dia a dia. Quan no està amb mi parlem a través de missatges o per telèfon diàriament», va explicar feliç Djokovic per mantenir la relació.

Una persona increïble

Un acord que serà gratis, segons va explicar Agassi, en una entrevista amb Boris Becker, exentrenador del tennista serbi, a Eurosport. «No vull diners, el vull ajudar a aconseguir el màxim nivell. És una cosa bona per al tennis i hi vull contribuir. Si ell em necessita jo hi seré per ajudar-lo», va afirmar el nord-americà, de 47 anys i guanyador de vuit Grand Slams. «Espero aprofitar cada moment que pugui ser al meu costat, aquests dies que hem passat junts, entrenant, ha sigut increïble, no podia esperar més», va valorar.

Djokovic sent que pot aprendre moltes coses al costat d’Agassi. «És una persona capaç d’anar directe al tema, de simplificar les coses. No m’ha semblat imprevisible, al contrari, crec que és algú autèntic, amb un gran cor, una gran  amabilitat i educació, que es preocupa verdaderament per la gent i pel joc. Sento que ens entendrem molt bé», va insistir l’exnúmero 1 mundial que, de totes maneres, haurà de buscar un entrenador. En les últimes setmanes ho va fer el seu germà Marko.

Notícies relacionades

Amb la incorporació d’Agassi sembla que Djokovic ha retrobat el plaer pel joc que havia perdut just després de guanyar el títol a Roland Garros. Revalidar-lo no és el principal objectiu de l’exnúmero 1 mundial, que admet que es troba en una fase de recuperació, però lluny encara de la seva millor forma. El partit a cinc mànegues davant Schwartzmann se’l va prendre amb filosofia.

Ramos, pròxima prova

«Ha estat bé fer un partit a cinc sets. Feia temps que no ho jugava i em permet recuperar sensacions. Mentalment m’ha anat bé i físicament no crec que m’hagi afectat. Un partit així permet millorar el meu tennis de cara al torneig». Djokovic tindrà l’oportunitat de tornar a provar-se avui en el partit de vuitens davant un autèntic terrícola com Albert Ramos, que està disposat «a donar-ho tot a la pista per vènce’l». I ho pot fer. Andy Murray ho va poder comprovar a Montecarlo fa només unes setmanes.