Ciència i societat

Arrenca a Barcelona i Madrid la Biennal Ciutat i Ciència 2023

Explora la convivència ciutadana amb científics per comprendre la vida i imaginar una convivència millor entre humans

Arrenca a Barcelona i Madrid la Biennal Ciutat i Ciència 2023
2
Es llegeix en minuts

Barcelona i Madrid acullen aquests dies la tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència, que en aquesta ocasió explora, mitjançant una sèrie d’activitats, el concepte de vida i el que significa viure al planeta, en una ciutat i com podem millorar la convivència entre humans, amb altres organismes o amb les màquines.

La tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència se celebra a Barcelona i Madrid entre els dies 21 i 26 de febrer de 2023.

Durant sis dies, les dues capitals acullen de forma simultània multitud d’activitats l’objectiu de la qual és promoure una participació més gran de la ciutadania en la ciència, sota la premissa que és la clau per a la resolució dels problemes que afronta la societat.

La Biennal compta amb diferents seus a Madrid i Barcelona, que acullen activitats performatives, tallers, cine científic, taules rodones, recorreguts científics i concerts.

Temes apassionants

Temes apassionantsTemes com el medi ambient, la biodiversitat, el canvi climàtic, la ciutat del futur, l’edició genètica, l’exploració de l’espai, la robòtica amb funcions assistencials, la intel·ligència artificial i el processament del llenguatge natural i la relació amb l’art, són tractats des de diferents perspectives a les dues seus de la Biennal.

La col·laboració entre Madrid i Barcelona per organitzar la tercera Biennal Ciutat i Ciència es produeix arran de l’acord de capitalitat cultural i científica de Barcelona, i és una de les novetats de la nova edició d’aquest esdeveniment col·lectiu, que contribueix a reforçar els ponts entre les dues ciutats.

Després d’una edició marcada per la pandèmia, la del 2021, que es va traslladar al calendari al mes de juny per poder celebrar actes a l’aire lliure, la nova convocatòria torna a les seves dates originals del calendari, el mes de febrer.

Concepte de vida

Concepte de vidaLa tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència 2023 explora el concepte de vida, però no de manera abstracta, sinó combinant mirades i coneixements diversos, i apostant per una mirada activa i propositiva, expliquen els organitzadors.

Reflexiona sobre què significa viure al planeta, què representa viure a la ciutat i com podem imaginar en ella la convivència entre humans, amb altres organismes o amb les màquines.

Comparteix l’experiència de les persones que fan ciència des de l’acadèmia, però també el compromís per una ciència més participativa i atempta les inquietuds socials.

Escenaris preferents

Escenaris preferentsLes ciutats apareixen com a escenaris preferents en les activitats de la Biennal, on es comparteixen les tensions i contradiccions de viure avui dia, i acullen un discurs que connecta àmbits de coneixement diversos, com el que enllaça les ciències socials, les ambientals i les de la salut.

Notícies relacionades

Durant la Biennal, les arts també permeten veure una ciència viva en un format i des d’una perspectiva diferent. El missatge vital també es reflecteix en activitats en què persones que fan ciència en diferents universitats o centres d’investigació expliquen el significat de viure fent ciència.

L’equip de comissaris de la Biennal Ciutat i Ciència 2023 està format per Helen Cole, Lluís Nacenta, Josep Perelló, Elea Giménez, i José Manuel Sánchez Ron.