Catalunya es posa avui en alerta pel risc de pluges intenses a la costa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil de la Generalitat ha activat per avui divendres l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses i torrencials.

Al matí els xàfecs es concentraran a les Terres de l’Ebre, i s’aniran desplaçant cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona fins a arribar a impactar a última hora de la tarda sobretot a les comarques de les províncies de Barcelona i Girona.

Segons el SMC, es preveuen pluges que puguin superar els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts a les comarques de les Terres de l’Ebre al matí, al migdia i a la tarda a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona i, començant la nit, especialment a les comarques del litoral i prelitoral de Girona i nord de Barcelona.

Notícies relacionades

Les comarques podran superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores i els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.

Les autoritats han demanat molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per les comarques afectades aquest divendres, coincidint amb l’entrada del cap de setmana. A part, també han recordat especialment no creuar zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.

Temes:

Temps Pluges