Estiu

Arriba la calor d’estiu en els pròxims dies: en aquestes zones es vorejaran els 40 ºC

Arriba la calor d’estiu en els pròxims dies: en aquestes zones es vorejaran els 40 ºC
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La inestabilitat amb què va començar la setmana comença a afluixar i entrem en una nova fase meteorològica marcada per l’anticicló, el sol i l’augment de les temperatures. A partir d’aquest dimecres, els termòmetres iniciaran una escalada contundent que podria assolir el seu punt àlgid el cap de setmana.

El motiu d’aquest temps pràcticament estiuenc és la ubicació d’una dorsal anticiclònica sobre la Península. Aquestes dorsals s’associen a un temps estable, sec i càlid.

Les temperatures màximes tocaran sostre dissabte, 17 de juny. Les previsions afirmen que a punts del sud-oest peninsular podran vorejar els 40 graus.

Aquesta escomesa tèrmica serà destacada especialment a la vall del Guadalquivir: fins a 39 ºC previstos a Còrdova dissabte. En altres zones del sud-oest, com a Extremadura, l’oest de Castella-la Manxa, l’interior d’Andalusia o a la vall de l’Ebre també podrien assolir, o fins i tot superar, els 35 ºC.

Calor a la nit també

Notícies relacionades

Les mínimes també aniran pujant. A zones del litoral mediterrani ja s’han registrat temperatures mínimes de 22 graus.

Malgrat aquest episodi d’altes temperatures, no som davant una onada de calor, perquè encara no es donen els requisits d’intensitat, extensió i durada que donarien peu a aquesta consideració.

Temes:

Estiu Calor