Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimecres 7 de juny de 2023: les tempestes donen una treva

¿Remunten els pantans a Catalunya?

¿Com notarem la borrasca ‘Òscar’?

L’Aemet dona una mala notícia als que tenen vacances al juny

Diverses comarques de Catalunya tornen a estar sota avisos per pluges intenses

Temps de Catalunya, avui dimecres 7 de juny de 2023: les tempestes donen una treva

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya inicia aquest dimecres, 7 de juny, una petita treva en la inestabilitat. Hi continuarà havent tempestes vespertines, però es limitaran al Pirineu i el Prepirineu. Si bé a bona part de la península Ibèrica augmentaran les precipitacions per culpa de la borrasca ‘Óscar’, a Catalunya amb prou feines notarem a partir de dijous un augment de la nuvolositat i, sobretot, de les temperatures.

Els núvols aniran en augment a mesura que avanci la jornada. Hi haurà núvols baixos a les comarques del sud i núvols d’evolució a la muntanya.

Els xàfecs arribaran a partir del migdia al Pirineu i el Prepirineu, especialment al vessant nord. Les pluges seran febles, tot i que podrien anar acompanyades de tempesta a l’extrem nord del Pirineu.

Les temperatures es moderaran una mica, abans de l’escalada que registraran dijous. La mínima ha sigut suau, però les màximes baixaran a la majoria de comarques.

Com està passant en els últims dies, hi haurà bancs de boira o boirina en zones profundes de l’interior.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb alguna ratxa forta a la tarda al prelitoral i el sud de la depressió central, així com a la Costa Brava.

A partir de dijous, les tempestes continuaran acotades al Pirineu, però les temperatures pujaran com a conseqüència de l’entrada d’aire càlid i humit motivada per l’aproximació de la borrasca ‘Óscar’. Al contrari que a la resta de la Península, la pertorbació amb prou feines portarà pluja a Catalunya.