Previsió

‘Òscar’ retarda l’estiu a Espanya: així marcarà el temps aquesta setmana

‘Òscar’ retarda l’estiu a Espanya: així marcarà el temps aquesta setmana

eltiempo.es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’atracció meteorològica de la setmana es diu ‘Òscar’. Aquest és el nom amb què l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha batejat la pertorbació que s’ha format en aigües atlàntiques pròximes a les Canàries. Segons la meteoròloga d’‘eltiempo.esMarta Almarcha, la borrasca «retarda l’estiu a Espanya» al tractar-se d’un fenomen més característic de l’hivern que de principis de l’estiu.

«Aquesta borrasca podria deixar dades de pressió anormalment baixes i fins i tot de rècord, cosa que seria més habitual en els mesos d’hivern», augura.

La borrasca anirà associada amb l’arribada d’un riu atmosfèric a les Canàries, de manera que les pluges podrien ser molt intenses a la part més occidental de l’arxipèlag.

A la Península

Dimecres la borrasca ‘Òscar’ se situarà a l’oest de la Península. Aquest dia, les pluges arribaran des del sud-oest i s’estendran cap al nord, i afectaran gran part del territori. Com més a l’est, més febles seran, i no s’espera que arribin a les Balears.

La borrasca continuarà avançant al nord i dijous el seu centre es podria situar més pròxim al nord-oest de la Península. Aquest dia, les pluges es tornaran a registrar a moltes zones del mapa, i destaquen Galícia, el nord d’Extremadura, punts d’Andalusia i a les serralades Bètiques. No s’espera que arribin al Mediterrani.

Notícies relacionades

A partir de divendres, la borrasca s’anirà debilitant mentre es continuarà desplaçant cap al nord. L’estabilitat s’anirà imposant també a la Península i, tot i que encara s’esperen algunes pluges, seran més febles. Divendres pot ploure a gran part del vessant atlàntic i hi pot haver vents del sud i sud-oest, que poden ser encara localment forts a Galícia i a l’oest del Sistema Central.

«De cara al cap de setmana, amb les restes de la borrasca cada vegada més al nord, podem tenir més estabilitat. Dissabte pot ploure encara a Galícia i a la tarda es poden formar tempestes al Cantàbric i al Pirineu. Diumenge, ja amb molta incertesa, de nou a la tarda, es poden formar tempestes al terç nord», vaticina Almarcha.