Fenomen meteorològic

Els EUA es fixen en la borrasca ‘Òscar’: ¿es convertirà en huracà?

Els EUA es fixen en la borrasca ‘Òscar’: ¿es convertirà en huracà?

NOAA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La influència de la borrasca ‘Òscar’, que entra amb diversos sistemes frontals, deixarà aquest dimarts precipitacions a les Canàries que poden ser localment fortes o persistents a les illes de més relleu.

El vent bufarà a l’arxipèlag canari amb ratxes especialment intenses a cims de Tenerife i La Palma, així com a la zona nord-oest de La Palma i El Paso, on podran arribar als 90 quilòmetres per hora. 

Però l’interès de l’‘Òscar’ no és només pels seus efectes a les zones afectades per la seva influència. Els meteoròlegs han fet saltar les alertes per l’època de l’any en què s’ha format i per la latitud en la qual es troba la pertorbació.

Centre Nacional d’Huracans de Miami

Un dels organismes interessats a seguir l’evolució de la borrasca és el Centre Nacional d’Huracans de Miami, als EUA. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), l’entitat nord-americana «està fent el seguiment de l’‘Òscar’ perquè podria adquirir algunes característiques pròpies de sistemes tropicals».

L’Aemet s’afanya a precisar que «això no significa que s’acabi convertint en una tempesta tropical (huracà)».

Notícies relacionades

Segons l’agència espanyola, «en el seu desplaçament sobre unes aigües càlides per a l’època, l’‘Òscar’ donarà lloc a la formació de tempestes intenses, que ajudaran que el nucli de la borrasca sigui més càlid que el seu entorn: aquesta característica és pròpia de sistemes tropicals o subtropicals».

No obstant, recorda l’Aemet, els mateixos nord-americans consideren «que la probabilitat que s’acabi desenvolupant i convertint en tempesta tropical és molt baixa, del 10%, ja que després circularà sobre aigües més fredes i perdrà les característiques tropicals o subtropicals que pugui tenir».