Clima mogut

¿Es retarda l’arribada de l’estiu? Això diuen els meteoròlegs

  • L’Aemet dona una mala notícia als que tenen vacances al juny

  • El sorprenent anunci dels meteoròlegs sobre les pluges: «Sense data de final»

¿Es retarda l’arribada de l’estiu? Això diuen els meteoròlegs

CAPTURA VÍDEO EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Qui ens ho havia de dir. Aquest dijous, 1 de juny, ha començat l’estiu meteorològic, que conclourà el 31 d’agost. I l’inici d’aquest estiu meteorològic és ben diferent de la canícula estival. El començament de l’estació està marcat pels persistents xàfecs tempestuosos en àmplies zones de la Península i les Balears. I les temperatures també estaran per sota del que és habitual al juny: seran més pròximes a les de l’abril o principis de maig. Així, l’estiu de veritat sembla que haurà d’esperar encara.

Aquest dijous serà precisament el punt àlgid de les tempestes a moltes zones d’Espanya. Tindran lloc precipitacions, sobretot a la tarda, i podran estar acompanyades de tempestes intenses i calamarsa.

Cap de setmana

Divendres els xàfecs s’estendran de nou a gran part del territori peninsular. Les pluges podran arribar fins i tot a una zona que per ara s’havia deslliurat de les grans tempestes: el sud-oest.

Notícies relacionades

Les previsions assenyalen que el cap de setmana tindrem el mateix temps. Tempestes vespertines a gairebé tot el país i termòmetres amb registres inferiors al que és habitual per aquesta època. Les pluges seran especialment importants en la primera quinzena i al vessant mediterrani.

Tots els experts assenyalen que al juny hi haurà una anomalia positiva de precipitacions. És a dir, plourà més del que plou normalment en aquest moment de l’any, sobretot en la primera quinzena i al vessant mediterrani.