Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui divendres 2 de juny de 2023: un cap de setmana agitat

Les tempestes reapareixeran aquesta tarda i continuaran dissabte i diumenge

  • ¿Remunten els pantans a Catalunya?

  • El sorprenent anunci dels meteoròlegs sobre les pluges: «Sense data de final»

  • L’Aemet dona una mala notícia als que tenen vacances al juny

Temps de Catalunya, avui divendres 2 de juny de 2023: un cap de setmana agitat

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya inicia aquest divendres, 2 de juny, un cap de setmana marcat per la persistència de les tempestes, moltes de les quals intenses, a nombroses comarques de l’interior. Avui el dia començarà calmat, però s’agitarà a la tarda amb l’aparició de xàfecs forts. La tendència continuarà, i fins i tot s’aguditzarà, durant el cap de setmana.

Els núvols guanyaran presència a partir de mig matí en punts de muntanya. Paral·lelament, apareixeran núvols baixos en diferents zones de la costa i en valls de l’interior.

L’inici del matí serà sense pluges. Les precipitacions apareixeran a partir de mig matí al prelitoral i, ja a la tarda al Pirineu i el Prepirineu. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i, localment, de calamarsa. De moment, la Generalitat no ha activat per avui cap avís per intensitat de pluja.

Les temperatures mínimes han baixat considerablement. Les màximes, en canvi, pujaran, especialment a les comarques de Ponent. A la costa els termòmetres registraran pocs canvis.

S’esperen bancs de boirina a la depressió central, prelitoral i en valls del Prepirineu. La boirina reapareixerà al final del dia a la costa.

No es preveuen ratxes fortes de vent.

Notícies relacionades

El cap de setmana seguirem marcats per la inestabilitat i el risc de tempestes, especialment en zones de muntanya de la meitat nord. Els matins seran assolellats, però les tardes seran tempestuoses.

La Generalitat ha activat avisos per intensitat de pluja per a la tarda de dissabte en comarques del nord-oest.