Previsió

Mario Picazo es pronuncia sobre el temps per a aquest cap de setmana: aquí es donaran les pluges més intenses

  • ¿Es retarda l’arribada de l’estiu?

  • El sorprenent anunci dels meteoròlegs sobre les pluges: «Sense data de final...»

Mario Picazo es pronuncia sobre el temps per a aquest cap de setmana: aquí es donaran les pluges més intenses

eltiempo.es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El meteoròleg Mario Picazo ens aclareix el que ens espera els pròxims dies, en l’inici del mes de juny i, conseqüentment, de l’estiu meteorològic, en la seva predicció per a eltiempo.es. I el que vaticina és tempestes. El juny comença com va acabar el maig.

Alguns d’aquests xàfecs descarregaran amb certa intensitat, augura Picazo, que afegeix que l’ambient serà «més fresc del que correspon a aquestes dates».

L’origen d’aquesta persistència dels xàfecs es deu al bloqueig anticiclònic al nord d’Europa que fa que «borrasques, fronts i altres pertorbacions aïllades es vagin desplaçant pel sud del continent».

Mar calent

L’elevada temperatura de l’aigua al Mediterrani occidental a prop de les costes peninsulars i les aigües de l’Atlàntic des de les Canàries «suposa una aportació extra de vapor d’aigua per formar núvols carregats d’un bon volum d’aigua», descriu el meteoròleg.

Notícies relacionades

Les pluges seran especialment importants en zones de muntanya del nord peninsular, els Pirineus, el Sistema Ibèric i el Sistema Central. S’esperen en aquestes zones acumulacions de més de 50 litres.

I Picazo acaba amb una advertència: «Independentment que les quantitats de precipitació no siguin altes en algunes zones, no s’ha d’oblidar que 20 o 30 litres en mitja hora poden causar serioses inundacions en algunes zones, sobretot urbanes».