Previsió

L’Aemet comparteix la seva predicció fins al 18 de juny a Espanya i anuncia sorpreses en el temps

  • Roberto Brasero avança el que passarà les primeres setmanes de juny

  • Mario Picazo revela com serà l’inici de juny

L’Aemet comparteix la seva predicció fins al 18 de juny a Espanya i anuncia sorpreses en el temps

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) és un dels organisme oficials que s’han ocupat de compartir les previsions a mitjà termini, que arriben fins al 18 de juny.

Per a aquests últims dies de maig i els primers de juny (del 29 de maig al 4 de juny), l’Aemet preveu «una situació meteorològica similar a la del cap de setmana, marcada per la inestabilitat atmosfèrica». Aquesta inestabilitat dispararà la probabilitat que durant la setmana es produeixin «xàfecs i tempestes bastant generalitzats i localment forts a la Península i les Balears».

L’agència espanyola precisa que les pluges a les zones interiors seran més probables i intenses durant les tardes. També podria ploure al sud-oest peninsular.

Temperatures

Notícies relacionades

Les temperatures seguiran com fins ara: més fresques a gairebé tota la Península, a excepció del nord.

Com es podia esperar, la previsió no pot ser tan precisa entre el 4 i el 18 de juny. Per a aquest període, l’Aemet es limita a anunciar que tant les temperatures com les precipitacions seran les habituals en aquesta època de l’any, segons el model de predicció del Centre Europeu (VarEPS-Mensual).