Fenomen violent

L’impactant avís de Mario Picazo sobre els tornados

  • Perill de tornado a Espanya: aquestes serien les zones més afectades

  • La predicció «molt del mes de maig» de Mario Picazo:

L’impactant avís de Mario Picazo sobre els tornados
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El meteoròleg Mario Picazo s’està distingint no només per les seves prediccions a eltiempo.es, sinó també sobre el risc que suposen fenòmens climàtics com l’escalfament global, l’augment de temperatura dels oceans i la imminent arribada del Niño.

En un tuit publicat aquest dilluns, Picazo comparteix unes esgarrifosos imatges d’un tornado a Palm Beach Gardens (Florida, Estats Units).

«Viure un tornado molt de prop et fa sentir la intensitat del fenomen, la força de la natura», explica el meteoròleg sobre les imatges gravades per una parella, en les quals es veu com un tornado «ho arrasa tot i aixeca un cotxe com si fos de joguina».

Fora dels Estats Units

Notícies relacionades

Els tornados són un fenomen propi de països com els Estats Units, però el cert és que cada vegada és més freqüent presenciar-los a la vora del Mediterrani, on també s’albiren cada vegada més trombes marines (remolins de vent que es desplacen sobre l’aigua). Així, doncs, les zones costaneres serien les més exposades al risc de patir les devastadores conseqüències d’aquests i d’altres fenòmens com la DANA, que ja ha causat estralls els últims anys.

Fins ara, la mitjana de tornados a l’any a Espanya se situava en 22, però s’espera que aquesta xifra augmenti per efecte del canvi climàtic. Aquesta tendència creixent es deu a l’augment de les temperatures que s’ha registrat al llarg de les últimes setmanes. Cal recordar que la formació de tornados ve donada per corrents d’aire de diferent temperatura que flueixen en sentits oposats dins d’una tempesta, en què és càlida la inferior i freda la de sobre

Temes:

Mario Picazo