Controvèrsia

Jorge Rey, el jove de ‘Filomena’, respon a les crítiques sobre la predicció de les formigues

  • El ‘flasca’ de l’Aemet a les ‘cabañuelas’

  • Jorge Rey anuncia com serà l’estiu: «Això diuen les formigues voladores»

Jorge Rey, el jove de ‘Filomena’, respon a les crítiques sobre la predicció de les formigues

Jorge Rey / Youtube

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jorge Rey, el jove meteoròleg que va saltar a la fama per avançar l’arribada de la borrasca ‘Filomena’ gràcies al mètode predictiu tradicional de les ‘cabañuelas’, ha decidit sortir al pas a les crítiques rebudes pels seus vaticinis a través d’un altre model discutit: el de les formigues voladores.

Rey ha contestat a les desqualificacions a través d’un vídeo a Youtube en el qual es defensa criticant no sense certa ironia l’eficàcia dels models numèrics (el mètode científic utilitzat majoritàriament per les agències meteorològiques com l’espanyola, l’Aemet).

«Els models numèrics van dir que el maig seria sec. ¿Està passant això o no?», es pregunta retòricament el jove meteoròleg en el vídeo. «Els models han millorat i hauran de seguir desenvolupant-se».

«Hi ha hagut pluges al maig»

D’aquesta manera, Rey ha contestat a l’Aemet, que va desqualificar el mètode de les formigues i va destacar que la sequera continuaria. «Hi ha hagut pluges al maig, tal com es va dir partint de les formigues, Està passant», argumenta.

Notícies relacionades

Rey també ha aprofitat l’ocasió per defensar l’eficàcia del seu altre model discutit per la ciència convencional: les ‘cabañuelas’. Assegura que ha tingut notables encerts, tot i que ha de continuar desenvolupant-lo.

Finalment, Rey llança una salutació als seus ‘haters’: «Em van ajudar a millorar», sentencia.