Predicció

L’avís de Roberto Brasero per als pròxims dies: «Ho notarem aquest dimarts i dimecres»

  • ¿Quan tornarà a ploure a Catalunya?

  • Mario Picazo anuncia un gran canvi de temps

L’avís de Roberto Brasero per als pròxims dies: «Ho notarem aquest dimarts i dimecres»

ANTENA 3 TV

1
Es llegeix en minuts

Després de les pluges que han acomiadat el mes d’abril i han rebut el mes de maig, Espanya hi torna. Aquesta és la previsió almenys del meteoròleg d’Antena 3 Roberto Brasero, que preveu el retorn de la calor impròpia d’un mes de maig. Ho notarem, preveu, «aquest dimarts i dimecres». I un altre anunci: «No hauríem d’esperar gaire per veure ploure de nou a Espanya: tenim un altre front tempestuós a la vista per al cap de setmana que ve», anuncia en el pronòstic setmanal.

L’ascens de les temperatures d’aquest dimarts serà important a zones d’Extremadura i Andalusia, sobretot a les valls del Guadiana i del Guadalquivir. «S’esperen màximes de 32 graus a Huelva, 33 a Càceres, 34 a Badajoz, 35 a Còrdova i 36 a Sevilla».

«La pujada de les temperatures de dimecres es notarà més al Cantàbric per l’arribada del vent sud que podria impulsar cap a dalt les temperatures fins a 10 graus de cop en algunes zones», anuncia el meteoròleg. És el cas de la costa càntabra o de la seva capital, Santander, on dimecres s’esperen 29 graus, o del litoral del país basc, amb una màxima prevista de 34 graus a Bilbao.

Les pluges

Notícies relacionades

Brasero afirma que el cap de setmana es produirà un canvi de temps per l’arribada d’un front divendres a Galícia que «podria avançar per tota la meitat nord amb pluges i tempestes al seu pas durant dissabte a la tarda. Podria ser el primer de diversos fronts atlàntics que podrien continuar arribant durant la setmana següent, una ‘circulació zonal’ com defineix l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i que ens oferiria pluges més generalitzades durant el cap de setmana a la meitat nord i després serien restringides a l’extrem nord durant els dies següents».

Així d’optimista es mostra Brasero. A veure si encerta.