Aiguat

La pluja (en forma de tempesta) torna a Barcelona

El Meteocat emet un avís de temps violent per pluja aquest diumenge a la tarda a l’àrea metropolitana per la intensitat de les precipitacions

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El segon dia de l’episodi de la tan necessària pluja ha afectat gran part de l’àrea metropolitana de Barcelona per sorpresa en forma de tempesta aquest diumenge a la tarda.

Sobre les 17.30 el Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat els avisos de perill per intensitat de pluja i temps violent a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental. A la cocapital d’aquesta última comarca, Terrassa, s’havien recollit 34 litres en menys d’una hora –27 en tan només 30 minuts– i a Castellbisbal un total de 26 també en 30 minuts. El ruixat ha sigut, per tant, de tenir molt en compte.

Aquesta situació de pluja intensa ha agafat per sorpresa la majoria de ciutadans que viuen en alguna de les tres comarques més poblades de Catalunya, on sumen gairebé 4 milions d’habitants.

Així, el Servei Català de Trànsit ha comunicat aturades i retencions a l’AP-7 entre Castellví de Rosanes i Castellbisbal per la dificultat per circular per la via a causa de la falta de visibilitat provocada per la cortina de pluja. Les Rondes i els accessos a Barcelona també s’han vist afectats per l’aiguat.

Per la seva banda, els aficionats de l’Espanyol que anaven al transcendental partit de Lliga contra el Getafe a l’RCD Stadium de Cornellà s’han hagut de refugiar als porxos del recinte per intentar protegir-se de la pluja.

Pendents de Springsteen

Notícies relacionades

Les precipitacions també s’han deixat notar a Barcelona, afegint un punt més del ja general nerviosisme i incertesa que viuen els fans de Bruce Springsteen de cara al concert que el músic nord-americà ha d’oferir aquesta nit a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

La previsió és que l’actuació del ‘Boss’, a diferència de la de divendres, estigui marcada pels xàfecs esporàdics tot i que, en principi, sense la intensitat dels d’aquesta tarda.