Primavera tòrrida

Avís de Mario Picazo sobre el que passarà a Espanya divendres al migdia

  • Nou missatge de l’Aemet sobre la calor d’estiu

  • Jorge Rey: «A partir del maig començarem a notar un canvi»

Avís de Mario Picazo sobre el que passarà a Espanya divendres al migdia

ECMWF

1
Es llegeix en minuts

Fa dies que, el meteoròleg Mario Picazo, además de llançar periòdicament avisos sobre fenòmens meteorològics derivats de lacrisi climàtica, adverteix de l’entrada d’aire africà a la península que deslligarà de manera immediata un episodi de calor sense precedents el mes d’abril.

En un dels seus últims missatges a Twitter, Picazo es bolca en les conseqüències d’aquest fenomen, batejat per molts com el ‘forn ibèric’ i adverteix de les conseqüències el dia en què suposadament els termòmetres tocaran sostre. Per il·lustrar el missatge, el meteoròleg adjunta un mapa amb «les anomalies de temperatura previstes per a divendres al migdia».

La imatge mostra com les temperatures són, segons les seves paraules, «tan positives a tantes zones d’Espanya que fins i tot els tons vermellosos passen a ser blanquinosos i rosats».

Notícies relacionades

Picazo destaca que en alguns casos l’anomalia de temperatura positiva superarà els 15 graus.

Nits més suportables

I al final del missatge, el costat bo: «Tot i que la calor serà intensa de dia, la nit serà més suportable i no tropical com a l’estiu. És una massa d’aire càlida però seca, a diferència de les humides i xafogoses dels mesos d’estiu. Temps al temps...»