Previsió meteorològica

La predicció de Roberto Brasero per a Setmana Santa: anuncia una «doble bona notícia»

  • Arriben canvis per al primer ‘cap de setmana’ de Setmana Santa

  • Passarà aquest dijous: l’Aemet avisa aquestes zones

La predicció de Roberto Brasero per a Setmana Santa: anuncia una «doble bona notícia»
1
Es llegeix en minuts

La Setmana Santa arriba i tots ens preguntem si plourà i quan ho farà per acabar de quadrar els plans vacacionals.

El meteoròleg d’Antena 3 Roberto Brasero coneix l’expectació, i porta novetats. Plourà una mica en el primer cap de setmana de la Setmana Santa, però, per a alleujament dels confrares i germandats el gruix de les pluges d’abril caurà una vegada passats els dies de festa.

Les temperatures començaran aquest dimarts una notable escalada, destaca Brasero, tot i que en les comunitats mediterrànies es notaran els canvis tèrmics un dia més tard.

Notícies relacionades

Dimecres i dijous seran dies clarament preestivals, amb temperatures pròpies de finals de juny. Dimecres arribaran les primeres precipitacions a Galícia, que divendres i dissabte s’aniran estenent en regions del Cantàbric. Al llarg del cap de setmana, les precipitacions aniran de més a menys per desembocar en un diumenge de pluges ja molt aïllades a Espanya. I per al començament de la setmana següent, encara menys.

La resta d’abril

Per a la resta del mes d’abril, Brasero es fa eco del pronòstic de l’Aemet, que, recollint la previsió del Centre Europeu de Predicció a mitjà termini, augura pluges per sobre de la mitjana mensual en el terç occidental de la península. El meteoròleg resumeix així el que ens espera: «Seria una doble bona notícia: que no plogui per Setmana Santa i que ho faci després amb abundància».