Canvi d’estació

¿Plourà aquesta primavera? Això és el que diuen les prediccions

¿Plourà aquesta primavera? Això és el que diuen les prediccions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primavera comença aquest any amb Catalunya i bona part de la península Ibèrica castigades per la sequera. La manca d’aigua a les comarques catalanes ja supera la del 2008 i s’acosta perillosament a la de 1989-1990.

De moment, la primera setmana de la primavera astronòmica (la meteorològica va començar l’1 de març) dona molt poques esperances que la nova estació hagi de suposar un canvi de tendència, almenys de manera immediata.

Per saber què passarà les setmanes i mesos vinents, haurem de recórrer als mapes de predicció estacional, ja més a llarg termini.

Aquests models predictius afirmen que al març no hi haurà grans novetats. Molt poca pluja, i concentrada al nord de Catalunya.

¿I l’abril, el maig i el juny?

Els mapes predictius obren una escletxa per a l’esperança. Segons aquests models a mitjà i llarg termini, l’abril, el maig i el juny podran ser més plujosos de l’habitual a bona part de Catalunya.

A l’abril, les precipitacions cauran sobretot en comarques del Pirineu i de Lleida.

Notícies relacionades

Al juny, les pluges seran més extenses i continuades.

En cas que es confirmin aquestes prediccions, suposaria una molt bona notícia per combatre la sequera i esquivar l’alt risc d’incendi forestal.

Temes:

Pluges Primavera