Previsió meteorològica

L’Aemet es pronuncia: així serà aquesta primavera 2023

  • La predicció de Mario Picazo per a la primavera

  • ¿Plourà aquesta primavera?

  • Així serà la primavera a Catalunya

L’Aemet es pronuncia: així serà aquesta primavera 2023
1
Es llegeix en minuts
EFE

La primavera, que comença aquest dilluns, es preveu càlida, sobretot als arxipèlags i a l’est peninsular, després d’un hivern també temperat, sense cap onada de fred, que ha acabat marcat per una sequera de llarga durada.

Rubén del Campo, portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha precisat que per al trimestre abril-maig-juny a la major part de la Península les temperatures es trobaran entorn de la mitjana normal o seran més càlides del que és habitual.

Notícies relacionades

Quant a les precipitacions, l’escenari més probable apunta a una primavera amb precipitacions normals, tot i que podria tenir un caràcter una mica més plujós al vessant atlàntic (a l’oest i a la zona central de la Península) i més sec al vessant mediterrani i les Balears.

Temperatures

Aquesta estació primaveral, que s’allargarà 92 dies, per acabar el 21 de juny amb l’estiu, té una temperatura mitjana habitual d’uns 13,6 graus i valors que al sud-oest peninsular solen superar els 16 graus, al subaltiplà nord entorn dels 10 graus i a àrees del Cantàbric entre els 12 i els 14 graus.