Pertorbació mediterrània

«A tall d’ensaïmada», l’última predicció de Mario Picazo sobre la borrasca ‘Juliette’

  • L’Aemet posa data final a ‘Juliette’

  • Mario Picazo, sobre ‘Juliette’: «Anirà a...»

«A tall d’ensaïmada», l’última predicció de Mario Picazo sobre la borrasca ‘Juliette’

ELTIEMPO.ES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borrasca ‘Juliette’ no ha arribat als extrems de ‘Filomena’, però acabarà sent una d’aquestes pertorbacions atmosfèriques que fan història i de què anirem parlant durant temps.

On ‘Juliette’ ha deixat més empremta ha sigut a les Balears, que ha patit durant dies nevades insòlites amb gruixos rècord a nombroses zones. A més, el temporal marítim generat per la borrasca ha sacsejat la costa de l’arxipèlag i part del litoral mediterrani peninsular.

A Catalunya i altres regions, les baixes pressions de ‘Juliette’ han causat nevades més febles però a cotes molt baixes i la seva presència ha fet de ‘passadís’ d’entrada d’una imponent massa d’aire àrtic continental que ha enfonsat les temperatures.

No va arribar a ‘medicane’

Notícies relacionades

¿I ara què? El meteoròleg Mario Picazo està rastrejant el pas de ‘Juliette’ i ha arribat a diverses conclusions. En un tuit d’aquest dijous, Picazo assegura que «’Juliette’ no ha arribat a ser ‘medicane (huracà mediterrani), però sí s’ha convertit en una de compacta i profunda borrasca a tall d’ensaïmada».

«Avui ja recorre les aigües del Tirrè entre Sardenya, Còrcega i la península italiana, després d’haver deixat bones nevades a les Balears», conclou.

Temes:

Borrasca