Predicció

Jorge Rey avança el que passarà d’aquí dues setmanes: «És perfectament possible»

  • L’escalfament sobtat estratosfèric que pot causar canvis a Espanya

  • Quan es notarà la calitja a Barcelona i Catalunya?

Jorge Rey avança el que passarà d’aquí dues setmanes: «És perfectament possible»

CAPTURA VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El meteoròleg Jorge Rey causa sempre expectació amb els seus pronòstics sobre el temps que ens espera, en els quals combina els mètodes científics convencionals amb sistema tradicionals com les Cabañuelas, amb el qual va predir l’arribada de la borrasca ‘Filomena’.

Notícies relacionades

Ara, aquest jove de Burgos ha penjat a Youtube la seva advertència del que podria venir a finals de febrer. Rey destaca en la seva intervenció el que és obvi, l’estabilitat anticiclònica que s’ha assentat sobre bona part d’Europa i que portarà contrast tèrmic entre les nits i els matins. Però llança una advertència. Diferents models predictius (i també els sistemes tradicionals de previsió meteorològica) vaticinen que el fred i les nevades tornaran «a finals de febrer». «És perfectament possible», augura Rey.

L’avís de Jorge Rey coincideix en línies generals amb el que auguren alguns models a mitjà termini, que preveuen una entrada d’aire fred en algunes zones del planeta (i una d’aquestes podria ser Europa) si es confirmen els efectes de l’escalfament registrat en l’estratosfera.

Temes:

Hivern Neu Fred