Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dijous, 1 de desembre del 2022: més fred, més núvols a la costa

  • Mario Picazo anticipa què passarà al desembre

  • L’Aemet deixa clar si hem d’esperar una onada de fred

Temps de Catalunya, avui dijous, 1 de desembre del 2022: més fred, més núvols a la costa

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya inicia aquest dijous, 1 de desembre, l’hivern meteorològic amb un dia fred i amb núvols al litoral, almenys durant el matí. Els núvols han provocat que aquesta matinada hagi sigut menys freda a zones de la costa. El cap de setmana (aperitiu del superpont del desembre) encara presenta molts interrogants, malgrat que tot apunta que dissabte serà molt inestable.

A excepció dels estrats baixos del litoral i prelitoral sud i central, el sol dominarà a bona part del territori. A partir de la tarda augmentarà la nuvolositat al nord-est.

De matinada han caigut plovisquejos a trams de la costa central. Només quatre gotes. A l’extrem sud pot ploure al llarg del dia. Seran les precipitacions més importants de la jornada.

Les temperatures mínimes han baixat, a excepció del litoral. Les màximes cauran clarament. Hi haurà gelades febles a punts de l’interior.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb alguna ratxa forta a l’Empordà a partir del migdia.

Divendres serà bastant similar a aquest dijous. Tanmateix, el pronòstic per al cap de setmana planteja encara nombrosos interrogants. De moment, tot apunta que dissabte hi haurà inestabilitat, pluges i neu a cotes menys altes. El fred es mantindrà fins diumenge, quan els termòmetres començaran a remuntar.