Pendents del cel

La inestabilitat meteorològica regnarà durant la Mercè

Barcelona inicia la festa major amb previsió de pluja, mala mar i vent

La inestabilitat meteorològica regnarà durant la Mercè

XAVIER JUBIERRE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els barcelonins hauran d’estar pendents del cel durant les festes de la Mercè. La inestabilitat meteorològica dels últims dies es repetirà almenys durant les primeres hores de la festa major de la capital catalana. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per l’acumulació i intensitat de pluges fins dijous, però la vigilància es concentra principalment a les comarques del sud de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès avisos per pluja, mala mar i vent, però, a l’espera de comprovar què provoca a Barcelona l’acumulació d’aire fred, tot apunta que el pregó de Custodia Moreno no hauria d’estar passat per aigua.

40 litres en 30 minuts

Notícies relacionades

Entre dijous a la matinada i fins a les 12 del migdia és quan es podrien produir més xàfecs, segons el Meteocat, que indica que les comarques de Barcelona podrien registrar episodis de precipitacions locals intenses, en què es recollirien fins a 40 litres en 30 minuts:

El dia de la Mercè, el divendres 24, els núvols seran presents però les previsions indiquen que les pluges de les hores anteriors desapareixerien. Dissabte i diumenge es mantindrà la inestabilitat, però en principi no hi hauria precipitacions, tot i que les prediccions seran més fiables a mesura que passin les hores.